Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Galkó Balázs: a politikai nézeteim miatt nem kapok munkát

nepszava.hu|2017. szept 10. 09:34
[A+ A-]

Galkó Balázs a baloldali ellenzéki pártok tüntetésén a Blaha Lujza téren tavaly október 23-án FOTÓ: Molnár Ádám

Galkó Balázs lassan gyógyul súlyos daganatos betegségéből, ám nem csak egészségi állapotával, de a munkanélküliséggel is meg kell küzdenie a József Attila "összes" értő és érzékeny tolmácsolójaként is ismert művésznek. A hatvan­nyolc éves színész szerint azonban ennek nem a betegsége, hanem markáns politikai véleménye az oka.

– Nincsenek felkéréseim. Félnek tőlem a színi igazgatók, így ugyan a Rádió Bézsben van egy műsorom, de az időm nagy ré­szét a gyerekeimmel töltöm. Kö­szönöm szépen, ennek ellenére jól vagyok! – mondta az évek óta szabad­úszó színész a Borsnak. A lap kissé hatásvadász módon megállapította, hogy Galkó talán néhány kilót hízott az utóbbi hó­napokban, de még így is nagyon sovány.

Igaz, a gégerákból felépülő művésznek valóban nem csak betegségével, de az anyagiakkal is meg kellett küzdenie. Korábban a Blikk kérdezett rá a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett színművésznél, hogy ha nincs felkérése, akkor vajon miből él, ekkor hangzott el tőle a kifejezés: kegyelemkenyérből.

Galkó Balázs igen aktív politikai életet él, legutóbb a baloldali ellenzék közös kormányellenes tüntetésén szólalt fel 2016. október 23-án, amit az Orbán-kormány leváltásáért, új rendszerváltásért és az összefogásért szerveztek a Blaha Lujza térre (képünkön).

Lájkoljon minket a Facebook-on is!