Előző
Következő
új cikk

Sport

Három csillag, öt gól - a Fradi nyerte a hétvége rangadóját

Népszava|2017. szept 11. 05:57
[A+ A-]

Fotók: Tóth Gergő

Kiütötte a Vasast az FTC a focibajnokság 8. fordulójának 5-2-re végződő Üllői úti mérkőzésén. Varga Roland három gólt szerzett. Ismét nyert a Debrecen és a Puskás.

A képre kattintva galéria nyílik!

Mindkét fél számára sok múlott a játéknap rangadójaként beharangozott fővárosi összecsapáson, a csapatok azonban sokáig adósak maradtak a közönséget lázba hozó játékkal. Az előzőleg fogadkozó FTC-tréner, Thomas Doll és német kollégája, Michael Oenning sem lehetett maradéktalanul elégedett 45 perc után: két védelmi hiba és megannyi pontatlanság kellett az 1-1-es álláshoz és ahhoz, hogy feledhető félidőről beszélhessünk. Az elégedetlenségének szórványos füttyel hangot adó hazai közönség legalább annak örülhetett, hogy a hazaiak egyenlítőgólját a friss igazolásként debütáló 19 éves ghánai, Joseph Paintsil szerezte.

A térfélcserét követően kezdeményezőbb házigazda 60 perc után újfent hátrányba került; Leandro röviden adott haza Dibusz Dénesnek, a helyzetet remekül felismerő Gaál Bálint pedig átemelte a labdát a kapus felett. Utána mégis átszakadt a gát: két perccel később az a Varga Roland egalizált, aki egy mutatós cselt követően lőtt közelről, nagy erővel a kapuba.

„Nagyon jót tett nekem az a találat, mivel addig nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna. Pontatlan voltam, ez bosszantott is, viszont mentem előre és ennek meglett az eredménye – közölte a Népszavának nyilatkozó Varga, aki arra figyelmeztetett: ha az első játékrészben hagyott is kívánnivalót maga után az FTC játéka, minden mérkőzés 90 percig tart, összességében pedig az összkép, a végeredmény számít.

Amely végül a Ferencváros szempontjából igazán örvendetesen alakult: miután a 72. percben kiállították a percek alatt két sárga lapot kapó Szivacski Donátot, Varga még kétszer beköszönt (egyszer büntetőből), de betalált a csereként beálló Priskin Tamás is, így a végére egészen ünnepi hangulat kerekedett a Groupama Arénában. „Ha azonos létszámban folytatjuk, nem biztos, hogy rúgtunk volna öt gólt, de szerintem akkor is mi nyerünk. Hogy miért? Egyszerűen, mert jobban játszottunk” – mondta lapunknak a nyolc mérkőzésen nyolcszor eredményes Varga. Oenning szerint viszont akkor dőlt el a párharc, amikor a vendégcsapat megfogyatkozott, a német egyoldalú bíráskodásról beszélt, ám természetesen gratulált a Ferencvárosnak.

Mert habár a feledhető epizódok miatt a sportlap tudósítója ötös skálán csak hármast adott a találkozóra, a zöldek számára a szombati ötcsillagos győzelem volt – olyan, amelyre lehet építeni a harmadik csillagért, azaz a 30. bajnoki címért folytatott versengésben.

Lélekemelő siker
Priskin Tamást egy hete kiállították a válogatott Portugália elleni mérkőzésén, ezúttal viszont klubját, a Ferencvárost csereként beállva segítette győzelemhez.
- A gólja döntőnek bizonyult, ráadásul önnek is nagyon kellett.
- Fontos győzelmet arattunk a Vasas ellen, örülök, hogy kétszer is sikerült hátrányból felállnunk. Kulcsszituáció volt, hogy a második gólra szinte rögtön tudtunk válaszolni.
- Nehéz hete volt?
- Nem szeretnék visszatekinteni a múltba, de a portugál-meccs után nehéz volt feldolgozni a történteket. Rengeteg támogatást kaptam a családomtól és a szurkolóktól is, ezúton is köszönöm nekik. Jót tett a lelkemnek, hogy a Vasas ellen pályára léphettem és győzelemhez segíthettem a csapatot.
- Ön szerint a sikerrel elhallgattatták a kritikus hangokat?
- Nagyon remélem. Igaz, szombaton is voltak hibák a játékunkban, amelyeket javítanunk kell.

A 8. forduló eredményei:

FTC–Vasas 5-2 (1-1)

Groupama Aréna, 7000 néző. Játékvezető.: Bognár T.

Debrecen–DVTK 3-1 (1-1)

Debrecen, 5500 néző. Jv.: Berke

Mezőkövesd–Balmazújváros 2-2 (0-1)

Mezőkövesd, 2500 néző. Jv.: Farkas Á.

Újpest–Puskás Akadémia 1-3 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Jv.: Andó-Szabó

Videoton–Haladás 3-1 (0-1)

Felcsút, 1500 néző. Jv.: Szőts

Paks–Honvéd 2-2 (0-1)

Paks, 1000 néző. Jv.: Pintér Cs.

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!