Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hivatalos - Andy Vajnáé a Bors is

nepszava.hu|2017. szept 11. 10:20
[A+ A-]

Andy Vajna FOTÓ: Molnár Ádám

A Radio Bridge Media Holdings Ltd. ma bejelentette, hogy a Lapcom Zrt. részvényeinek 100%-ának eladására vonatkozó megállapodást írt alá az Avalue Befektetési Kft.-vel, az AV Investments leányvállalatával. A tranzakció zárásának feltétele, hogy a tulajdonszerzést a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezze - írja a mediapiac.com.

"A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve. Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak valamint hirdetőinek” – nyilatkozta a tranzakció kapcsán az Avalue tulajdonosa, Andy Vajna.

Hogy terjeszkedhet Vajna?

Lapunk is megírta korábban a hvg.hu nyomán: a Mészáros Lőrinc-féle MKB pénzeli az Avelue Kft.-t, amely megveszi Vajnának a Lapcomot, benne a Bors bulvárlappal.

Az ügylet logikája egyszerű: a kormányközeli üzletemberek kezében levő bank a filmügyi kormánybiztosnak hitelez, hogy megvegye a kajmán-szigeteki tulajdonosától az erősen nyereséges Lapcomot, hogy aztán majd az onnan kivett osztalékból az Avalue visszafizethesse a kölcsönt. Ami több milliárdos tétel lehet – egyes számítások szerint közelíthet a 10 milliárdhoz -, hiszen a Lapcom nemcsak újságokat nyomtat, de szinte pénzt is: 2015 és 2016-ra 1-4-1,4 milliárd forint osztalékot fizetett.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!