Előző
Következő
új cikk

Tudomány

Egy nyilvánvaló napernyő

Népszava|2017. szept 12. 05:19
[A+ A-]

A ShadeCraft feltalálta a spanyol viaszt. Legújabb eszköze a Sunflower, vagyis napraforgóra keresztelt napernyő folyamatosan követi a nap mozgását, így állandó árnyékban lehet alatta eltölteni akár egy egész napot is - írja a tisztajovo.hu. Az újdonság, hogy a napernyő nem más, mint egy nagy napelem.

A mozgáshoz szükséges motorokat napenergiával látja el az ernyő, a "felesleget" pedig akkumulátorokban raktározza el, amik akár további 72 órán át képesek működtetni a napernyőt. Találhatók rajta szenzorok, amik érzékelik a levegő minőségét, az időjárást és a szelet. Ha a szél túl erős, a Sunflower összecsukja magát, hogy megelőzze a balesetet. Mindezek mellett egy 360 fokos kamerával is fel van szerelve, ami szolgálhat biztonsági kameraként is.

A napernyő egyébként elképesztően high-tech. Van benne WiFi és Bluetooth is. A ShadeCraft készített egy applikációt is a napelem/napernyőhöz, így a tulajdonosok bármikor meg tudják nézni hogy milyen az idő ott, ahol van a napernyő. Ezen kívül van egy beépített mikrofon és hangszóró is, vagyis a hangunkkal is irányíthatjuk a napernyőt, vagy akár elindíthatjuk rajta kedvenc zenénket.

A Sunflower ára 2700 dollár körül lesz (700 000 forint), és valószínűleg 2018 elején lehet hozzájutni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!