Előző
Következő
új cikk

Belföld

Borúval, záporral, széllel jön a hidegfront

idokep.hu|2017. szept 11. 21:39
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

Keddre egy hidegfront érkezik, így sokfelé - legkisebb valószínűséggel délkeleten - számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. Feltámad az északnyugatira forduló szél, mely lehűlést hoz, a Dunántúlon és északon helyenként a 20 fokot sem fogja elérni a csúcshőmérséklet, keleten ennél még melegebb, 22-24 fok lehet. Kettősfronti hatás.

Szerdán elhagyja térségünket a front keleti irányba, a délelőtt folyamán már itt is kitisztul az ég. Napközben naposabb, száraz, de szeles idő várható. 8-13 fokos hajnali minimumokra, majd délután 20-25 fokos maximum-hőmérsékletekre van kilátás. 

Csütörtök napközben szeles, napos, száraz időre van kilátás, 23-27 fokos maximumokkal. Az esti órákban viszont nyugatra egy újabb hidegfront érkezik északnyugat felől záporokkal, zivatarokkal, viharos széllel és újabb lehűléssel.

Pénteken, várhatóan a nyugati országrészben alakulhatnak ki záporok, napközben mérséklődik a szél, felhős időre és 15-23 fokos maximumokra számíthatunk. Szombaton előreláthatólag északon, északnyugaton készülhetünk záporokra, ismét felhős idő lesz jellemző, 19-27 fokig melegszik a levegő - írja az Időkép.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!