Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Akciófilmbe illő módon szökött meg egy rab Győrben

MTI|2017. szept 12. 11:19
[A+ A-]

A kép illusztráció! FOTÓ: Shutterstock

Kedd délelőtt megszökött a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) belső vizsgálatot indított - tájékoztatott a BVOP.

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását. A BVOP szóvivője, Orosz Zoltán kedd délután azt közölte, hogy a belső vizsgálat elsődleges megállapítása szerint felmerült az előállítást végrehajtó kolléga felelőssége, ezért őt, valamint a bv intézet biztonsági osztályának vezetőjét azonnali hatállyal felfüggesztették. 

Havasiné Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője közölte: az erőszakos bűncselekmények miatt már jogerős büntetését töltő elítéltet tanúként hallgatta meg a bíróság személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárásban. A tárgyalást követően a férfi a bíróság udvarán várakozott az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra. Ekkor az őr mellett, vezetőszáron és bilincsben várakozó férfi a bilincsből mindkét kezét kihúzta, majd az éppen lezáródó sorompó alatt elszaladtAz elmúlt öt évben Magyarországon 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében külső helyszínen dolgozott, amikor engedély nélkül távozott.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!