Előző
Következő
új cikk

Külföld

Szennyvíz, patkányok, fosztogatók - Válságot hozhat Irma (Fotók)

Népszava|2017. szept 12. 17:10
[A+ A-]

FOTÓ: CPL DARREN LEGG / MOD / AFP

Humanitárius válság is kialakulhat azokon a területeken, ahol az Irma névre keresztelt hurrikán pusztított - írta a Guardian. A brit napilap szerint a Karib-térség érintett szigetein - például a brit Virgin-szigeteken, de Kuba egyes részein is - káosz uralkodik, az épületek összedőltek, az elárasztott utcákon szennyvíz, patkányok, fosztogatók nehezítik a lakosság dolgát.

A brit fennhatóságú területekre a heves bírálatok után érkezett meg az első segélyszállítmány az anyaországból, amit katonák osztanak szét. A francia és holland hatóságok szintén katonákat és segélyt küldtek a hozzájuk tartozó szigetekre.

FOTÓK: NICHOLAS KAMM / AFP

FOTÓK: NICHOLAS KAMM / AFP

A hét elején Irma Floridában tombolt, ám dühe alábbhagyott, trópusi viharrá gyengült, de még így is komoly fennakadásokat okoz. A viharzóna Georgia, Dél- és Észak-Karolina területét érinti. Floridában az eddigi információk szerint tíz halálos áldozatot követelt az ítéletidő. Az alapvető infrastruktúrák szinte teljesen megsemmisültek, előfordulhat, hogy az áramszolgáltatást még hetekig nem lehet visszaállítani.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!