Előző
Következő
új cikk

Belföld

Szent-Iványi István is Botka csapatában

Népszava|2017. szept 12. 20:35
[A+ A-]

Forrás: Facebook/Szent-Iványi István

A volt nagykövet, Szent-iványi István, a Liberálisok külpolitikai kabinetvezetője írja Botka László, s így az MSZP szakmai programját 2018-ra. 

Forrás: Facebook/Szent-Iványi István

Forrás: Facebook/Szent-Iványi István

A program részletei egyelőre nem ismertek, ám szombaton a szocialisták miniszterelnök-jelöltje politikai évadnyitó beszédet tart, ahol már szélesebb körű ellenzéki összefogás rajzolódhat ki. Információink szerint a rendezvényen Botka mellett jelen lesz majd az a szakértői gárda, amelynek tagjai a szocialisták, illetve az áhított demokratikus baloldali összefogás választási programalkotásában részt vesznek.

A közös felkészülés jegyében a Párbeszéd és az Együtt politikusai, valamint függetlenek, érdekvédők, például nyugdíjas érdekvédelmi szervezetek és civilek is helyet kapnak majd a kormányfő-jelölt oldalán. Botka nem árnyékkormányt alakít - mint egy háttérbeszélgetésen maga fogalmazott: nem osztogat tárcákat -, hanem a megítélése szerint legfelkészültebb szakemberekkel szeretne megvalósítható kormányprogramot kidolgozni, s így egyértelművé tenni: a lehető legszélesebb körű összefogással készül a jövő évi választásra. A szegedi polgármester azt is egyértelművé tette: országos szintű összefogás alakul több politikai erővel, s az ajtó még mindig nyitva áll a demokratikus pártok és a civil szervezetek előtt. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!