Előző
Következő
új cikk

Sport

F1 - Bottas újabb esélyt kapott a Mercedesnél

Népszava|2017. szept 14. 05:52
[A+ A-]

Fotó: AFP/Georg Hochmuth

Az elkövetkezendő szezonban is Lewis Hamilton csapattársa lesz Valtteri Bottas – tudatta a Mercedes F1-es istálló. Toto Wolff sportigazgató elmondása szerint a finn pilóta eddigi 13 futamán nyújtott formájával semmilyen kétségeket nem hagyott a csapat vezetőségében afelől, hogy érdemes őt megtartani a következő évre is.

„Nagy kihívás elé állítottuk idén Valtterit: az utolsó órában kellett csatlakoznia a csapatunkhoz, előre lépnie az F1-es mezőny élére, és a sportág egyik legjobb versenyzőjének csapattársává válnia. Ezek ismeretében az eddigi eredményei talán még lenyűgözőbbek” – állapította meg a sportigazgató. „Voltak mélységek és magaslatok – több magaslat, mint mélység –, és a csúcsot eddig a két győzelme jelentette Oroszországban és Ausztriában. Összességében folyamatosan javul a teljesítménye, ezért nem is kellett gondolkodnunk azon, hogy megtartsuk-e őt 2018-ra.”

„Megtisztelve érzem magam, és büszke vagyok rá, hogy 2018-ban is a Mercedes-AMG Petronas Motorsporttal dolgozhatok együtt, és része maradhatok a Mercedes családjának. Közösen napról napra egyre jobbak vagyunk, és ha így folytatjuk tovább, szerintem a határ a csillagos ég” – olvasható Bottas nyilatkozata a Mercedes közleményben.

Bottas januárban a Williamstől érkezett a háromszoros világbajnok brit Lewis Hamilton mellé, miután a tavaly győztes német Nico Rosberg visszavonult. A finn versenyző 13 futam után a harmadik helyen áll az összetett pontversenyben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!