Előző
Következő
új cikk

Népszava Anno

Baleset a Lánchíd építésénél

Népszava-összeállítás|2017. szept 14. 10:00
[A+ A-]

Nem kevesebb, mint tíz áldozata van a balesetnek, de még szerencsének nevezhető, hogy emberélet nem esett áldozatul 

Nem kevesebb, mint tíz áldozata van a balesetnek, de még szerencsének nevezhető, hogy emberélet nem esett áldozatul s a sebesülések nagy része csak könnyebb természetű, de ki tudja a súlyosabban megsebesültek közül nem lesz-e egyik-másik egész életére munkaképtelen.

A budai oldalon délelőtt 10 óra után egy négyméteres, több mázsa súlyú hatalmas láncszem leszakadt, miközben a munkások az állványra akarták emelni. A katasztrófát az okozta, hogy a láncszemet vontató kötél elszakadt. A lezuhanó állvány maga alá temette a híd eme részénél foglalatoskodó munkásokat. Többeket közülök véres fejjel s összezúzott tagokkal emeltek ki az állvány roncsai közül.

A katasztrófa a budai hídfő közelében történt és nagy rémületet okozott a közönség körében. A szerencsétlenül járt munkásokat a mentők részesítették első segítségben. Hármat közülök, akik a katasztrófánál súlyos, de nem életveszedelmes sérüléseket szenvedtek, a Rókus-kórházba szállítottak. Súlyosabban megsérült Barta György 17 éves napszámos, Blau Sándor 18 éves mázoló, Élő Ferenc 18 éves bádogos. A többi hét könnyebb sebesültet lakásukra. vitték.

Népszava 1914. szeptember 14.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!