Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Soros-terv" - Kósa tovább tolta a konzultációs biciklit

nepszava.hu/MTI|2017. szept 14. 11:15
[A+ A-]

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Meg kell ismerni a magyar emberek véleményét a "Soros-tervről", ezért a Fidesz-frakció felkérte a kormányt, hogy bonyolítson le egy nemzeti konzultációt róla, közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője Velencén, a háromnapos Fidesz-KDNP-frakcióülés helyszínén - tudósít az MTI.

A jelenlegi posztjáról leköszönő politikus értesülése szerint a "Soros-tervnek" része évi egymillió bevándorló befogadása Európába, a migránsok kötelező, felső korlát nélküli szétosztása, a kerítés, a határzár elbontása, a nyitott határok megvalósítása és a bevándorlók 9 millió forintnak megfelelő eurónyi anyagi támogatása, aminek finanszírozására pedig Soros György szerint mintegy 30 milliárd eurós hitelt kellene felvenniük az európai országoknak.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A kvótaperben született európai bírósági döntés szélesre tárja a kaput a "Soros-terv" megvalósítása előtt, hiszen az Európai Bizottság migrációs ügyekkel foglalkozó biztosa az ítélet után szinte azonnal bejelentette, hogy elkezdik az állandó - felső korlát nélküli - áttelepítési mechanizmus előkészítését - idézte vissza Orbán Viktor intelmeit.

Az Európai Bizottság minden migrációs lépése a "Soros-terv" végrehajtásának irányába mutat - magyarázta a politikus a kormány álláspontját - és hát ezért a "Soros-tervvel" kapcsolatban mindenképp kell egy nemzeti konzultációt tartani. (több száz  millió adófizetői forintból - szerk.)

Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon kijelentésére, amely szerint az uniós tagállamok minden esetben kötelesek végrehajtani az Európai Bíróság jogerős ítéleteit, Kósa Lajos kérdésre úgy reagált: Magyarország minden európai bírósági döntést végrehajtott. 

Ezért mindenfajta ezzel kapcsolatos, Magyarországra vonatkozó utalgatás, az "Jean-Claude Juncker és a belga sör kapcsolatával magyarázható" - fogalmazott. Megjegyezte egyúttal, hogy a kvótaperben született ítéletben rendelkező rész nem volt.

Döntések
A gyermekek fokozottabb védelme érdekében a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezik, amellyel azt akarják elérni, hogy ha valakit jogerősen pedofil bűncselekményért elítélnek, akkor őt a bíróság kötelezően örökre tiltsa el a gyermekekkel való foglalkozástól.
A tiltott önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatáról szóló előterjesztéssel kapcsolatban arról határoztak, felkérik az előterjesztőket, a fideszes Lázár Jánost és a KDNP-s Semjén Zsoltot, dolgozzák át a javaslatukat, hogy az megfeleljen az Európai Bizottság állásfoglalásának, amely szerint lehet ilyen törvényt alkotni, de figyelni kell arra, hogy az ne valósítson meg kereskedelmi diszkriminációt.

 

Lásd még: Gulyás Gergely lett a Fidesz frakcióvezetője

Lájkoljon minket a Facebook-on is!