Előző
Következő
új cikk

Belföld

Erősítené a civil kontrollt az LMP

MTI|2017. szept 14. 13:43
[A+ A-]

Az LMP szerint a Fidesz kormányzása alatt a kormánypárt saját gazdasági érdekei megelőzik az emberek biztonsági szempontjait.

Csárdi Antal, az LMP budapesti képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón példaként említette erre a Római-part árvízvédelmét, ahol szerinte a főváros "Fideszhez közel álló oligarchák kedvéért" támogatja az új gát parti nyomvonalát, amivel a Csillaghegyi-öblözetben élő 55 ezer ember biztonsági szintje csökken.

Az ellenzéki politikus szintén biztonsági szempontból kockázatosnak nevezte, hogy Paks II. kibervédelmét az a T-Systems végezheti, amely "csúfosan megbukott" a BKK e-jegyrendszerének kiépítésekor az utasok adatainak nem megfelelő védelme miatt.

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője súlyos biztonsági kockázatként említette a Stadionok metróállomás feletti irodaház értékesítését is, amelyet "Habony Árpádhoz köthető üzletemberek szeretnének megvásárolni".

Kiemelte, az LMP kérdésére válaszolva a belügyminiszter nem kívánt foglalkozni ezzel a kérdéssel, ugyanakkor szeretnék elérni, hogy a tárcavezető gátolja meg ezt a tranzakciót.

Demeter Márta közölte: az LMP kormányra kerülése esetén a hatékonyság növelésével és a civil kontroll helyreállításával javítaná az emberek biztonságáért felelős hatóságok működését.

Hangsúlyozta, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának legutóbbi ülése is azt bizonyította, hogy a kormánypártok elszabotálják a rendészeti szervek ellenőrzését, az LMP ezért egy árnyékbizottság felállítását kezdeményezi az ellenzéki pártok részvételével.

Az LMP országgyűlési képviselője kérdésre válaszolva ismételten kijelentette, pártja a kormány leváltásával "rendszerváltást" akar végrehajtani, ebben pedig nem hajlandó együttműködni az elmúlt 30 év pártjaival, csak új szereplőkkel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!