Előző
Következő
új cikk

Külföld

Londoni terror - Egy köztiszteletben álló párnál tartottak házkutatást

nepszava.hu|2017. szept 17. 08:51, frissítve: 2017. szept 17. 10:38
[A+ A-]

Fotók: Chris J Ratcliffe / AFP

Mint korábban megírtuk, szombaton őrizetbe vettek egy 18 éves férfit a londoni metróban előző nap elkövetett merénylettel összefüggésben. A Scotland Yard illetékes parancsnoka közölte azt is, hogy  bár a rendőrség elégedett a vizsgálat eddigi eredményeivel, a nyomozás folytatódik, és a brit terrorkészültségi szint továbbra is az előző este életbe léptetett legmagasabb, kritikus szinten van.  A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség egyelőre nem tesz közzé részleteket az őrizetbe vételről.

Az Euronews tudósítása szerint a támadással összefüggésben házkutatást tartott Sunbury-ben egy köztiszteletben álló házaspárnál.  Egy villát viszgáltak át nem nagyon messze a pénteki terrortámadás színhelyétől, Parsons Greentől. A brit sajtó arról írt, hogy a kérdéses ház tulajdonosát korábban kitüntette a királynő kallódó fiatalok befogadására szolgáló otthonok alapításáért.

A rendőrfőkapitány helyettese, Neil Basu, aki egyben a terrorelhárítás országos koordinátora, közölte: egyáltalán nem biztos, hogy a merénylet hátterében egy ember, a szombaton eléfogott 18 éves fiatalember áll. Több szálon is nyomoznak, mégpedig igen jó eredménnyel. A gyanúsítottat Dover kikötőjében kapták el szombaton, és aztán részben evakuálták is a környéket attól tartva, hogy egy következő merényletre készül. Ezután tartottak házkutatást London Sunbury nevű elővárosában.

Vasárnap őrizetbe vettek egy 21 éves férfit a londoni metróban péntek reggel elkövetett merénylettel összefüggésben- informál az MTI. A Scotland Yard vasárnap délelőtti bejelentése szerint a fiatal férfit a nyugat-londoni Hounslow városrészben vették őrizetbe a terrorellenes törvény alapján, és egy londoni rendőrőrsre vitték.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!