Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbánt újraválasztják - Gulyás alelnök marad a Fidesznél

nepszava.hu|2017. szept 19. 08:40
[A+ A-]

Orbán Viktor frakciótársaival: Szájer Józseffel, Gulyás Gergellyel, Kósa Lajossal, Semjén Zsolttal, Kubatov Gáborral, Németh Szilárddal, Kocsis Mátéval és Simicskó Istvánnal FOTÓ: Molnár Ádám

Gulyás Gergely minden bizonnyal Fidesz-alelnök maradhat a frakcióvezetés mellett is. A Fidesz november 12-ére szervezett tisztújító kongresszusán Orbán Viktort pártelnöknek és miniszterelnök-jelöltnek is megválasztják, Novák Katalint pedig Fidesz-alelnöknek jelölik – tudta meg az atv.hu. 

Mivel a Fidesz XXVI., legutóbbi tisztújító kongresszusát 2015. december 13-án tartották, a soron következő kongresszust december közepe előtt meg kell rendezni, így esett a választás november 12-ére. Az ülésen minden bizonnyal meghosszabbítják Orbán Viktor pártelnöki megbízatását újabb 2 évvel, és megválasztják a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének is. Ennél nagyobb meglepetés, hogy Gulyás Gergelynek valószínűleg nem kell lemondania a párt alelnökségéről, mert a választások után Orbán Viktor nem a frakcióvezetői, hanem "magasabb poszton tervez vele", ami nem ütközik jelenlegi pozíciójával. A fideszes politikus csupán annyit mondott a portálnak arra a kérdésre, hogy Kósa Lajos távozása után ő lesz-e a Fidesz frakcióvezetője, hogy erről még nem született döntés.

A rendezvényen új alelnököt is választanak Pelczné Gáll Ildikó helyett – aki uniós számvevő lett –, Novák Katalint jelölik a posztra. A családügyi államtitkár a Fidesz kampányarca is lehet s választási finisben – írja az atv.hu.

A cikkben hozzáteszik, hogy a novemberi kongresszus kampánykongresszus lesz, Orbán Viktor pedig szembe menetel majd Brüsszellel, ahogy 2 éve is tette a Hungexpón.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!