Előző
Következő
új cikk

Belföld

Erdő Péter ismét szembe száll az ország vezetőivel

nepszava.hu|2017. szept 19. 09:21
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

Erdő Péter bíboros korábbi, az antiszemitizmust bíráló szavai után most ismét szembe száll az ország vezetőivel, akik sportprogrammá alakítanának egy vallási rendezvényt - írja Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője közleményében.

 

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezését úgy támogatná 20 milliárd forinttal az állam, hogy valójában saját "olimpiai álmaihoz" találna jó apropót újabb grandiózus költekezéshez. Ahogy a legtöbb betegséget nem lehet stadionnal gyógyítani, úgy nyilván egy kimondottan templomi környezethez igazodó vallási program is meg tud valósulni - külön erre a célra épített -  stadion nélkül. Főleg akkor, ha a szervezők nem jeleznek ilyen igényt a nagylelkűen adakozó kormányzat felé.

Mostanra úgy tűnik, újabb területen jelzi az egyébként sajnos érthetetlenül hallgatagnak bizonyuló egyházi vezetés, hogy az összeborulásnak is vannak határai. Apró, ám reményt keltő jele ez annak, hogy érdemes szót emelni az egyház és állam hazánkban megvalósuló káros viszonya láttán, érdemes tiltakozni a tarthatatlan állapotok kapcsán - írta az ellenzéki képviselő.

Lásd még: Orbán ráfonta magát Erdő bíborosra

Lájkoljon minket a Facebook-on is!