Előző
Következő
új cikk

Belföld

Botka: az Orbán-rezsim tönkre fogja tenni a gyerekeink jövőjét is

nepszava.hu|2017. szept 20. 09:39
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

Szabadságot, demokráciát, egy jobb országot, és egy igazságosabb Magyarországot ígér Botka László. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában kifejtette, ő nem makacsul ragaszkodik a véleményéhez, hanem győzni akar, ehhez pedig győzelmi stratégiát kell hirdetni.

"Meggyőződésem, hogy Magyarországnak meg kell szabadulnia ettől a rezsimtől. Mert ez a rezsim tönkre fogja tenni nem csak a mi, hanem a gyermekinknek a jövőjét is” – fogalmazott Botka. Szeged polgármestere a műsorban arról is beszélt, hogy a csalódott választók kezdenek feléjük fordulni, de ehhez valódi szövetség kellene. A polgárok viszont joggal érezheti úgy, mintha az ellenzék néhány szereplője nem is akarná megnyerni ezt a választást, csak a saját túlélésére játszana. "Ezen változtatni kell" - jelentette ki az ATV műsorában.

Szerinte a jelenlegi választási rendszerben egyetlen nyerő stratégia van: közös jelölt és közös lista. Ezért a következő napokban javaslatot fog tenni a baloldali pártoknak az együttműködés lehetőségére. Mint mondta, év elején már felkereste az LMP-t, a teljes vezérkarral tárgyalt, de elutasítást kapott. Juhász Péterrel is többször találkozott, de az Együttnél is inkább az új pólusban gondolkodnak. A DK-val nem volt hivatalos tárgyalása. Ennek elmondása szerint az az oka, hogy a DK nyilvánosan megüzente, hogy számukra elfogadhatatlan Botka stratégiája.

A kormányfő-jelölt nem hiszi, hogy a szombati beszéde kapcsán bármilyen magyarázatra lenne szükség, aki látta, hallotta, az érti. Az orbáni kormányzás kritikáját fogalmazta meg, és a jövő programját kínálta. Hangsúlyozta: a választók jó része 16 év alatt kétszer csalódott, de nem tért ki a Fidesz előtti kormányok kritikájára.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!