Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbán új veje Tiborcz teljes ellentéte

nepszava.hu|2017. szept 21. 09:39
[A+ A-]

Tiborcz István könnyen megtalálta a közös hangot Orbánnal az üzleti életben is, Szokira ennél visszahúzódóbb, csendesebb típus FOTÓ: Népszava

Csendes és visszahúzódó fiúként, Tiborcz István tökéletes ellentéteként ismerik többen Szokira Tamást, aki Orbán Viktor középső lányát, Sárát vette feleségül nemrégiben - írja a hvg.hu.

A 27 éves férfinak nincsenek befolyásos szülei, sem jól menő (önkormányzati megbízásokkal kitömött) cégei, mint Orbán Viktor másik vejének, a miniszterelnök legidősebb lányát, Ráhelt 2013-ban elvevő Tiborcz Istvánnak.

Az interneten csak azokat a három évvel ezelőtti cikkeket találni róla, amiket azután írtak, hogy egy Facebookra posztolt családi fotó alapján beazonosították őt. A portálnak nyilatkozó brüsszeli kollégája szerint kifejezetten megviselte Szokirát, amikor 2014-ben róla cikkeztek az újságok.

Mások halk szavú, szerény és szorgalmas srácként írták le az Orbán családba frissen bekerült fiút, sőt, egyenesen anti-Tiborczként” jellemezték. Ehhez az ismerősei szerint hozzátartozott, hogy barátnője – most már felesége – Sára is teljesen más habitusú, mint nővére, Ráhel. Míg Orbán legidősebb lánya szeret szerepelni, ezért gyakran jelent meg, vagy jelentek meg együtt fideszes, illetve kormányzati eseményeken (emlékezetes a két évvel ezelőtti bahreini találkozó, ahol olajügyekről tárgyaltak), addig húgáról csak annyit tudni, hogy egyházi gimnáziumba járt, most pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanul történelmet.

Orbán Sára Forrás: Facebook

Orbán Sára Forrás: Facebook

A hvg.hu-nak Szokira édesapja elmesélte, hogy fiát a kosárlabda hozta össze az Orbán családdal, pontosabban az akkor ugyancsak corvinusos Orbán Ráhel baráti körével is, akik egy-egy edzés vagy meccs után gyakorta ugrottak fel csapatostul a kormányfő Cinege utcai házába. Itt ismerkedett meg Tamás Sárával. "Rettentően örültem, de rettentően meg is ijedtem” - nyilatkozta az édesapa arról, mit szólt, amikor megtudta, hogy Orbán lányának udvarol a fia.

A teljes cikket Orbán újdonsült vejéről itt olvashatja el!

Lájkoljon minket a Facebook-on is!