Előző
Következő
új cikk

Belföld

Távozott főszerkesztő - Megszólalt a Zoom.hu tulajdonosa

nepszava.hu|2017. szept 21. 10:42
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

Nem az Orbán család cégügyeiről szóló cikk átvétele miatt kellett távoznia Zappe Gábornak – állítja a Zoom.hu tulajdonosa. Tarjányi Péter azt is elmondta, miért kellett letörölni a Magyar Nemzettől átvett hírt, és egy - ideiglenesen eltávolított - közleményt, ami arról szólt, hogy a portál teljesen független a szintén általa alapított Magyar Progresszív Mozgalomtól.

"Ugyan én jelentettem be az indulást, de ez nem azt jelenti, hogy én leszek a vezetője is. Csak az ügyvezetést szeretném vinni, ha megválasztanak a napokban sorra kerülő szavazáson. Nincsenek politikai ambícióim, és nem szeretnék országgyűlési képviselő lenni" - jelentette ki Tarjányi azzal kapcsolatban, hogy a közelmúltban bejelentette, többekkel együtt megalakítja a Magyar Progresszív Mozgalmat (MPM). A Zoom.hu tulajdonosa és ügyvezető igazgatója azt is elmondta, hogy a mozgalom nem fogja kommunikációs fegyverként használni a mozgalmat. Szerinte nem vonták vissza a mozgalomtól távolságot hirdető közleményt, csak akkor került ki a cikk, amikor még nem volt meg a mozgalom sajtótájékoztatójának időpontja, arra vártak. "A kolléga viszont véletlenül rányomott az élesítésre, de csak két percig volt kint. Nem tudtam róla, hogy kiment, és azt is csak utólag tudtam meg, hogy vissza lett vonva. Nem adtam utasítást, hogy vonják vissza. Vasárnap értesültem az egész ügyről" - nyilatkozta.

A Magyar Nemzettől átvett hírt Simicska Lajos miatt vették le a portálról, de nem ezért távozott Zappe Gábor, ugyanis ő már a cikk előtti napon tudta, hogy nem marad főszerkesztő. Tarjányi azzal is indokolta a cikk törlését, hogy az induláskor az volt az egyik alapelvárása, hogy a Zoomon saját anyagokkal kell kijönni, legalább 90 százalékban, ez azonban nem valósult meg. "Ezzel hívtam fel a Gábort. Mondtam neki, hogy ez nem saját anyag, ezt nem tartom újságcikknek az újságomnál. Később egyébként ugyanúgy foglalkoztunk az üggyel, csak saját anyag lett belőle. A beszélgetésből végül kakaskodás lett, amit nem tudok elfogadni. Benne nyilván dolgozott az előző nap, a különválás kapcsán, bennem pedig az volt, hogy tulajdonosként, ha valami nem tetszik, akkor azt hadd jelezzem" - magyarázta Tarjányi a lapnak.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el! 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!