Előző
Következő
új cikk

Belföld

Haverok, buli, Pécs - "A Fidesz megkezdte a város végkiárusítását"

nepszava.hu|2017. szept 21. 14:43
[A+ A-]

Pécs, Széchenyi tér - Google Streer Wiew

 A Fidesz gyámság alá helyezte a pécsi városvezetést, a pécsi ügyekről már Budapesten döntenek. A gyenge és súlytalan fideszes városvezetés csődhelyzetbe vitte Pécset, most pedig megkezdték a város vagyonának végkiárusítását. Ennek a jele az, hogy a város repterét megveszi a Fidesz-kormány azért, hogy aztán bérbe adja azt az oroszoknak. - írja közleményében az MSZP.

Ha Pécs egy normálisan vezetett város lenne, a repteret nem adná el, hanem maga hasznosítaná, hogy ez az összeg hosszú éveken át a település kasszáját gazdagítsa, és az ott élő emberek javát szolgálja. A Fidesz azonban viszi a pénzt Pécsről: a helyieknek csak a növekvő adók maradnak és az egyre kevesebb munkahely. A gyámság alá helyezett Pécs kifosztása megkezdődött, az ott lakók pedig azt találgatják, mi lesz a következő, amit elvesz tőlük a Fidesz. A hőszolgáltatást? A vízi közműveket? Az utolsó kiadható ingatlanokat is viszik a fideszes haverok?

A legszomorúbb az, hogy mindez nem segít Pécsen. Jövőre a város ugyanígy eladósodik, és akkor már eladni sem lesz mit. Marad az adóemelés.

Pécs rossz úton jár. Pécsnek úgy kellene fejlődnie, mint Szeged városának Botka László vezetésével, ahol prosperál a gazdaság és pezsgő kulturális élet zajlik. A szegedi modell 2018-tól nem csak Pécs, hanem az egész ország számára megvalósulhat a Botka-kormány vezetésével - zárul a dokumentum.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!