Előző
Következő
új cikk

Belföld

Gulyás "nemzetbiztonsági kockázat" Márton feljelentette magát - Videó

nepszava.hu|2017. szept 21. 16:18
[A+ A-]

Gulyás Márton - Népszava fotó

Mint megírtuk, Németh Szilárdot pedig - korábban - Szél Bernadett, az LMP táérselnöke jelentett fel, mert a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke kikotyogta, hogy mi hangzott el a nemzetbiztonsági bizottság keddi, zárt ülésén.

Ott ugyanis Németh Szilárd az egyelőre csak a Fidesz által vizionált „őszi zavargások” kapcsán megnevezett három civil aktivistát, Gulyás Márton aktivistát, Vágó Gábor volt országgyűlési képviselőt, és Schilling Árpád színházi rendezőt, mint akik szerinte „nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek”, majd később erről beszámolt a sajtónak is. A törvény szerint a zárt ülésen elhangzó minden állítás minősített adatnak minősül – mutatott rá Szél Bernadett, az LMP társelnöke. 

Ugyanezen ügy miatt hétfőn szolidaritási demonstrációt tartottak,  miután a fideszes Németh hazug, méltatlan és minden alapot nélkülöző, meggondolatlan nyilatkozatával a szolgálatok munkájára is árnyékot vetett, a megnevezetteket pedig klontrollálhatatlanul veszélyes helyzetbe hozta - szólt a felhívás a demonstrációra. 

Az újabb epizód, hogy - mint a 444.hu-n megjelentetett videóból kiderül -  Gulyás Márton feljelentette magát, mint nemzetbiztonsági kockázatot. Hasonló módon cselekedett több aktivista társa is, aki szintén maga ellen tett feljelentést az Országos Rendőrfőkapitányságon. Szerintük ugyanis fontos, hogy Németh Szilárd állításait alaposan kivizsgálják.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!