Előző
Következő
új cikk

Belföld

„Fideszes cégtől” akar buszokat venni a BKV

MTI|2017. szept 22. 13:01
[A+ A-]

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a BKV-t, hogy ne az Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft.-től vásároljon metrópótló buszokat.

Gy. Németh Erzsébet pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a hírek szerint a BKV a "fideszes cégtől" több mint 2 és fél milliárd forintért akar buszokat venni a 3-as metró pótlására. A BKV ilyet nem tehetne, ugyanis tavaly a Fővárosi Közgyűlés megtiltotta, hogy a közlekedési vállalat a Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez köthető cégtől vegyen buszokat - fogalmazott a politikus, kérdésre hozzátéve, hogy a sajtóhírek szerint a cég és a miniszter kapcsolatban állnak egymással.

Azt mondta, a közgyűlés döntését úgy kerülik meg, hogy a BKV papíron nem közvetlenül a kft.-től vesz buszokat, hanem a Volántól vesz át egy volános megrendelésből. Gy. Németh Erzsébet szerint a BKV úgy készül átvenni a buszokat, hogy azok egyrészt még el sem készültek, másrészt darabonként egymillió forinttal drágábbak lesznek, mintha azokat tavaly vásárolták volna meg. Ez a hűtlen kezelés tankönyvi példája - értékelt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!