Előző
Következő
új cikk

Sport

Laver Kupa - Federer és Nadal megtriplázta Európa előnyét

Népszava|2017. szept 23. 16:49
[A+ A-]

Roger Federer FOTÓ: MICHAL CIZEK / AFP

Folytatta menetelését a Team Europe a Prágában zajló Laver Kupán. A 19-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federer könnyed két szettben, 6:4, 6:2-re intézte el Sam Querreyt, majd Rafael Nadal szorosabb csatában, rövidítés után győzte le Jack Sockot.

Roger Federer kétségtelenül élvezte az O2 Aréna 17 ezres nézőközönségének támogatását. A szurkolóknak pedig egyedi élményben lehetett részük, ugyanis a felek fekete borításon teniszeznek, mindez sötétben megvilágítva igazán különleges atmoszférát teremt.

A 36 éves svájci nem maradt adós a kiváló játékkal, egy-egy remek ütését kitörő tapssal fogadta a publikum. Az egyik szurkoló pedig igazán extravagáns volt: Superman-szerelésben, Federer-maszkban, svájci zászlóval a hátán buzdította kedvencét.

– Nem megszokott, hogy egy délután egy órakor kezdő mérkőzésre megtelik egy ekkora aréna, nagyon hálás vagyok ezért – nyilatkozta sikere után Federer, aki esti meccse kapcsán viccesen elmondta, bizakodó, lévén két éve nem veszített párosban. Noha a svájci az elmúlt két évben csak egyesben versenyzett, az összecsapást követő sajtótájékoztatón elmondta, nagyon várja, hogy azzal a Rafael Nadallal párosozhasson, akit remek csapatjátékosnak tart.

Hozzátette, a Querrey elleni nem túl hosszú mérkőzés után frissnek érzi magát, annak ellenére, hogy tegnap nyolc órán keresztül a kispadról buzdította csapattársait. Újságírói kérdésre elmondta, pályafutása után nem tervezi, hogy edzőnek álljon, ugyanis négy gyermeke miatt nem tudna kellő időt szentelni az adott versenyzőre.

Federerék után Rafael Nadal és Jack Sock mérte össze erejét. A spanyol világelső 6:3-ra húzta be az első szettet, majd amerikai riválisa húzta be szintén 6:3-ra a második játszmát. Az elképesztően izgalmas rövidítést végül a Team Europe csapatot képviselő Nadal nyerte 11-9-re, így a Team World immár 7-1-es hátrányban van.

Az esti program 19 órakor kezdődik: a cseh Thomas Berdych az ausztrál Nick Kyrgiossal meccsel, míg Nadal és Federer párosa a Querrey-Sock duóval méri össze erejét.

Korom Milán (Prága)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!