Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kisebb eső, zápor még előfordulhat

idokep.hu|2017. szept 24. 10:35
[A+ A-]

A kép illusztráció. FOTÓ: Shutterstock

Szórványosan alakulhat ki kisebb eső, egy-egy zápor, emellett délnyugaton és délután az ország keleti, északkeleti és délnyugati tájain hosszabb időszakokra is felszakadozhat a felhőzet. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Délután 12-20 fok várható, délen, délnyugaton lesz a legmelegebb. 

Hétfőn többfelé párás, ködös lesz a reggel, emellett nyugaton és északon néhol gyenge eső is előfordulhat. Napközben délen, délnyugaton és nyugaton alakulhat ki kisebb eső. A keleties szél csak helyenként élénkülhet meg. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 23 fok között alakul.

Kedden a változóan felhős-napos idő mellett a Dunántúlon kell számítani záporok kialakulására, a Dunától keletre maradhat szárazabb az idő. Helyenként élénk lesz a keleties szél. Nyugaton 17-19, máshol 20-24 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szerdán nyugaton alakulhat még ki kisebb eső, egy-egy zápor, majd csütörtökön már csak néhol lehet gyenge csapadék a Dunántúlon. A keleties szél csak helyenként élénkülhet meg. Szerdán 19-24, csütörtökön 17-22 fok között alakulhatnak a maximumok.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!