Előző
Következő
új cikk

Külföld

Gondolával az Arab-öbölben

Népszava|2017. okt 2. 05:40
[A+ A-]

Az arab városállam utcáin akár New Yorkban is érezhetjük magunkat.

Dubajban felépítik Velencét. A megaprojekt potom két és fél milliárd dirhamba, azaz körülbelül 570 millió euróba kerül, és várhatóan 2020-ra készül el. Az "úszó Velencét" a legendás olasz város mintájára, a Dubaj partjainál mesterségesen létrehozott Világ-szigeteken alakítják majd ki. Velencéből importált gondolák illetve egy külön víz alatti, bárokkal, éttermekkel és üzletekkel teli „városrész” várja majd a turistákat, minden elképzelhető luxussal felszerelve. A tervek szerint felépül a Szent Márk tér pontos mása is, a vendégek pedig a velenceihez hasonló csatornahálózaton keresztül juthatnak el a szállásukig.

Az úszó Velence négy szintes lesz, és napi háromezer turistát tud majd fogadni, akik hajóval, helikopterrel vagy hidroplánnal érkeznek a dubaji Szent Márk térre. A "város" nemcsak külsőségeiben hasonlít majd az egyik legnépszerűbb turistacélpontra: a tervek szerint a tradicionális velencei fesztiváloknak, illetve a biennálénak is otthont ad majd.

Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, Velence után olyan ikonikus országok hangulatát illetve jellegzetességeit is el szeretnék vinni egy-egy ilyen komplexummal a Világ-szigetekre, mint Svédország, Monaco vagy Svájc.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!