Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Tervek

Népszava|2017. okt 3. 06:05
[A+ A-]

Aligha valószínű, hogy a megmondóemberek bevallják, csak félreértés volt az egész és nincs is Soros-terv. Ha így történne (nem fog), borulna az egész fideszes és kormányzati kommunikáció. Talán még a jövő tavaszi választási győzelem is veszélybe kerülne.

Nem kell tehát foglalkozni az olyasfajta állításokkal, hogy a fő gonosznak kikiáltott milliárdos csak a véleményét írta meg. Nem is egyszer, különböző cikkekben a korábbi években. Minderről a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti szóvivője beszélt, de nem is várhattunk mást a Soros által alapított és pénzelt civil szervezet emberétől. Csontos Csaba szerint a Soros-terv csak egy hazai használatra kitalált kampányelem, az unióban nem is ismerik. Na, ezzel aztán szembement minden hivatalos propagandával.

Azért egy pillanatig érdemes elgondolkodni ezen. Képzeljük el, hogy ami az újságok, vagy a portálok vélemény-oldalain szerepel, az több annál, mint aminek látszik. Nem vélemény tehát, hanem terv. A cikkeket olvasva mindenki elszörnyülködhet a szerzők - újságírók, netán politikusok - álláspontján, vagy éppen helyeselheti. S leszűrheti, hogy ami megjelent, az nem egyszerűen értékeli, esetleg elemzi a világot, hanem program az átalakításra. Naponta sok-sok terv lát így napvilágot. A felkészült propagandistáknak utána már csak ki kell választaniuk, melyiket tűzik ki (ellen-)kampányuk zászlajára.

De persze tudjuk - hiszen naponta sokszor elmondják -, nálunk ez nem így van. Amit Soros leírt, vagy mondott, az más. Azt hiába nevezik véleménynek, hiszen szörnyű célja a világ rosszabbá tétele. De leginkább ellenünk, magyarok ellen irányul. Viszont biztos, hogy az újabb nemzeti konzultáció bebizonyítja, a mi népünket nem lehet becsapni.

A Soros-tervet acélos Orbán-tervek ellensúlyozzák. És ez nem vélemény, hanem tény, tény, tény.

Sebes György