Előző
Következő
új cikk

Külföld

Las Vegas-i lövöldözés - Magára vállalta a támadást az Iszlám Állam

nepszava.hu|2017. okt 2. 17:43
[A+ A-]

FOTÓ: Mark RALSTON / AFP

Az Iszlám Állam vállalta hétfőn a legalább ötven ember életét követelő Las Vegas-i fegyveres támadás elkövetését - közölte a dzsihadisták szócsövének számító Aamák hírügynökség. Azt is írják, hogy a támadó néhány hónappal korábban áttért az iszlám vallásra.

Az Aamák közlése szerint "a Las Vegas-i támadást az Iszlám Állam egyik harcosa követte el, eleget téve a koalíciós országok elleni támadásokról szóló felhívásoknak". A közel-keleti területeiről folyamatosan visszaszoruló Iszlám Államnak számos ellensége van, köztük az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció. 

A hvg.hu azonban azt írja, hogy a merényletet sokkal inkább inspirálhatta és nem megszervezhette az ISIS. Az elkövető, a 64 éves Stephen Paddock öngyilkos lett még a rendőrök kiérkezése előtt, holtteste mellett a rendőrség megfogalmazása szerint "legalább tíz" lőfegyvert találtak a Mandalay Bay szállodában. Magyar áldozata vagy sebesültje nincs a tömegmészárlásnak. 

A Las Vegas-i rendőrség adatai szerint a koncert után 406 embert - köztük legalább 50 halottat - szállítottak a helyi kórházakba.

Lásd még: Tömegmészárlás Las Vegasban - Legalább 50-en meghaltak, 400-an megsérültek (videók)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!