Előző
Következő
új cikk

Külföld

Örök rejtély marad, hogy mi lett a maláj repülővel?

nepszava.hu|2017. okt 3. 09:04
[A+ A-]

Az eltűnt utasok rokonai folyamatosan a keresés folytatását követelték. FOTÓ: MOHD RASFAN / AFP

Mélységes sajnálatukat fejezték ki, és felfoghatatlannak nevezték az ausztrál hatóságok keddi zárójelentésükben a Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es 2014-ben eltűnt járata utáni kutatás sikertelenségét - írja a hvg.hu.

"Az MH370-es szerencsétlenségének okai bizonyossággal nem állapíthatóak meg, amíg a repülőgépet meg nem találják" – olvasható az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal (ATSB) által megfogalmazott dokumentumban.

"Szinte felfoghatatlan és társadalmilag bizonyosan elfogadhatatlan a modern repülés korszakában ..., hogy egy nagy utasszállító eltűnjön, és a világ ne tudjon róla, mi történt a repülőgéppel, valamint utasaival" – teszi hozzá a jelentés.

A Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén röviddel az után, hogy felszállt a malajziai fővárosban, Kuala Lumpurban. Feltételezések szerint az eredeti útvonalról letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhant le. A repüléstörtének egyik legnagyobb misztériumaként tartják nyilván az esetet.

Ausztrália, amely a víz alatti keresést vezette, valamint Malajzia és Kína januárban függesztette fel a kutatómunkát 1046 nap után.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!