Előző
Következő
új cikk

Belföld

Megint meghekkelték Pintérék meghallgatását a fideszesek

Népszava|2017. okt 6. 05:02
[A+ A-]

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlésben FOTÓ: Molnár Ádám

Hazudoznak összevissza, majd a bíróság előtt beszámolhatnak a letelepedési kötvényekről - reagálta a Népszavának Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője, miután a fideszesek a héten másodjára is elszabotálták az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülését.

Csütörtökön ugyanis határozatképtelen volt a testület, mert a kormánypárti képviselők nem mentek el rá. A Fidesz-frakció annyit közölt: nem asszisztálnak a reménytelen helyzetben lévő szocialista képviselők kétségbeesett kísérletéhez, hogy eltereljék a figyelmet pártjuk újabb komikus válságáról. Ezt egyébként arra reagálva írták, hogy az MSZP kezdeményezte több miniszter meghallgatását is a parlamenti bizottságokban - köztük a költségvetésiben - arra hivatkozva, hogy egy törvénymódosítás révén offshore cégekkel is szerződhetnek a magyar nagykövetségek.

A fideszesek azt viszont „elfelejtették”, hogy a bizottság első napirendi javaslata a letelepedési magyar államkötvényekről szólt. A szocialista Mesterházy Attila vezette testület ugyanis már nyolcadszor kezdeményezte, hogy Pintér Sándor belügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Balogh László az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) Igazgatóságának elnöke és Barcza György János az ÁKK vezérigazgatója tájékoztasson a botrányos programról.

Hétfőn is próbálkoztak, akkor Szűcs Lajos, a bizottság fideszes alelnöke azt indítványozta, ezt a napirendi pontot ne tárgyalják. Demeter Márta szerint a fideszesek a választások közeledtével egyre jobban „bezárkóznak” és kiüresítik a bizottságok munkáját. Erre az LMP politikusa szerint az ellenzék alternatív megoldásokkal válaszolhat, példaként azt az árnyékbizottságot említette, amely megállapította, hogy Rogán Antal propagandaminiszter ötlete felveti a pénzmosást is.

Z. Á.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!