Előző
Következő
új cikk

Külföld

Halálos vihar - Rendkívüli állapot Hamburgban

nepszava.hu|2017. okt 6. 10:05
[A+ A-]

Wilhelmshavenben egy darut is felborított az orkán. FOTÓ: MOHSSEN ASSANIMOGHADDAM / DPA / AFP

Hét halálos áldozata van a Németországon végigsöprő viharnak. Több nagyvárosban is leállt a kötött pályás közlekedés, mert a 120 kilométer per órás széllökések fákat csavartak ki és vezetékeket szakítottak le - olvasható a hirtv.hu oldalon.

A hamburgi tűzoltóság rendkívüli állapotot hirdetett, miután csütörtök délután alig egy óra alatt csaknem 300 riasztást kaptak. Az egész Németországon végigsöprő viharnak Hamburgban egy halálos áldozata volt. A nagyvárosban leállították a vasúti közlekedést. A fővárosban is szünetelt a kötött pályás forgalom, a gyorsvasút és a villamosok is leálltak.

Hannoverben egy német segélyszervezet 2000 adag meleg ételt készített és szolgált fel a helyi vasútállomáson rekedt utasoknak. „A viharkárok miatt itt, Hannoverben is a villamosvonalakon óriási fennakadások vannak, mert a fák rádőltek a kábelhálózatra. Több vonat és villamos sem jár” – számolt be Frauke Engel, a johannita segélyszervezet szóvivője.

Nincs magyar érintett

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) jelenlegi tudomása szerint nincs magyar érintettje a Németországban pusztító viharnak. A tárca  közleményében azt írta: a KKM megdöbbenéssel értesült a Németországon végigsöprő viharról. A konzuli szolgálat kapcsolatban áll a hatóságokkal, és jelenlegi tudomásuk szerint a katasztrófának nincs magyar érintettje - közölték.

A KKM őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!