Előző
Következő
új cikk

Külföld

Autó hajtott gyalogosok közé Londonban

nepszava.hu|2017. okt 7. 16:59
[A+ A-]

AFP fotó

Gyalogosok közé hajtott Londonban egy autó szombat délután. A Scotland Yard tájékoztatása szerint többen megsérültek, de egyikük állapota sem súlyos. A jelenlegi információk szerint baleset történt, nem támadás.

A rendőrség egy embert őrizetbe vett. A Scotland Yard közölte, hogy egyelőre vizsgálja az incidens körülményeit. A baleset az egyik leglátogatottabb turistacélpontnál, a South Kensington kerületben lévő Természettudományi Múzeumnál történt, ahol a jármű fordulás közben felhajtott a járdára. A környéket azonnal fegyveres rendőri egységek lepték el. A Downing Street szóvivője közölte, hogy a történtekről tájékoztatták Theresa May miniszterelnököt.

Lezárták és kiürítették a városrészt kiszolgáló South Kensington metróállomást és a múzeumot is. A kiürítés szervezetten zajlott, pánik nem tört ki a helyszínen tartózkodók között.

A mentőszolgálat szombat esti tájékoztatása szerint tizenegy ember sérült meg a londoni Természettudományi Múzeum előtti járdán történt gázolásban. A Scotland Yard a mentők beszámolójával egy időben bejelentette, hogy nem terrorcselekmény, hanem közlekedési baleset történt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!