Előző
Következő
új cikk

Külföld

Tigriskölykök martak halálra egy gondozót a vadasparkban

nepszava.hu|2017. okt 8. 19:00
[A+ A-]

Illusztráció/AFP fotó

Halálra mart két fiatal fehér tigris egy gondozót a dél-indiai Bannerghatta vadasparkban Bengaluru város mellett - írta a The Guardian online kiadása alapján az MTI.

A két tigriskölyök tisztázatlan körülmények között ugrott a 40 éves férfira szombat este, kamerák nem voltak a közelben, egyetlen szemtanú az állandó gondozó volt.

Az áldozat segített a tigrisgondozónak a vadak karámba terelésében, amikor két, már a karámban lévő tigris megfordult és ráugrott, mert a négy kapu egyike még nem volt becsukva - mondta a vadaspark igazgatója. A tigrisek nem engedték a gondozókat Andzsi testéhez, ezért a kórházba szállítás is késett - tette hozzá. Mire a park dolgozói távolabb terelték az állatokat, a férfi, akit egy hete vettek fel kisegítőnek, már nem élt.

Az áldozat rokonai vasárnap a vadaspark előtt tüntettek és 500 ezer rúpia (2 millió forint) kártérítést követeltek.

Az 5,45 négyzetkilométeres Bannerghatta parkban 1941 állat él, köztük bengáli tigrisek, oroszlánok és leopárdok - olvasható az intézmény honlapján. A tigrisek valamennyi alfaja veszélyeztetettnek számít, a 2014-es számlálás alapján 2226 egyed, a világ tigriseinek nagyjából fele él Indiában. A fehér tigris szőrzetének színe egy ritka génváltozat számlájára írható.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!