Előző
Következő
új cikk

Sport

Lengyelország is vb-résztvevő

Népszava|2017. okt 9. 05:58
[A+ A-]

Lengyelország is kijutott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, miután az E csoport befejező körében hazai pályán fordulatos csatában (már 2-0-ra vezettek a lengyelek, Montenegró egyenlített, Robert Lewandowski a 85. percben megszerezte a vezetést) 4-2-re nyert Montenegró ellen, és ezzel az első helyen zárt. Másodikként végzett Dánia, amely hazai pályán 1-1-et játszott Romániával.

Az F jelű hatosban az angolok már biztosították vb-részvételüket, a tét nélküli utolsó mérkőzésükön Harry Kane tizenegyesből szerzett góljával 1-0-ra nyertek Litvániában. Skócia a 88. percben egyenlített Szlovéniában Robert Snodgrass találatával, a 2-2-es döntetlennek azonban a szlovákok örültek, akik 3-0-ra legyőzték Máltát és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően odaértek a második pozícióba a skótok előtt.

Szombaton a görögök 2-1-re nyertek Cipruson (H csoport), ezzel feljöttek a második helyre az első helyüket már korábban bebiztosító belgák mögé. Mivel kedden a csoportban egyedüliként pont nélküli Gibraltárt fogadják, minden bizonnyal meg is őrzik ezt a helyüket.

Az A csoportban ma Franciaországhoz Fehéroroszország érkezik, ha az Európa-bajnoki ezüstérmes hazai pályán nyer, akkor marad az élen, és utazhat a vb-re. A papírforma alapján egyértelműen a franciák az esélyesek, de például Luxemburgnak is sikerült pontot szerezni Párizsban. A franciákat egy pont lemaradással követő svédek Hollandiában játszanak. Ha nem botlanak a franciák, és Hollandia nem győz legalább hét góllal, akkor a svédeké a második hely.

A D csoportból vélhetően a jelenlegi listavezető szerbek a legesélyesebbek a továbbjutásra, ehhez nem kell mást tenniük, mint nyerni hazai pályán Grúzia ellen. A szerbek 18 ponttal állnak az első helyen, az őket követő két együttes – Wales 17, Írország 16 – egymással találkozik.

A G az egyetlen csoport Európában, ahol az utolsó játéknap előtt minden eldőlt: a spanyolok pénteken 3-0-ra nyertek Albánia ellen, ezzel kijutottak a vb-re, a második hely az olaszoké, akik csak 1-1-et tudtak elérni Macedónia ellen.

Az I csoportban Izland az utolsó előtti körben 3-0-ra nyert Törökországban, aminek köszönhetően két pont előnnyel vezet, és mivel ma Koszovót fogadja, nagy meglepetés lenne, ha elveszítené vezető pozícióját. Ukrajna és Horvátország azonos pontszámmal – kettővel Izland mögött – egymás ellen játszik Kijevben a második helyért. A döntetlen a horvátoknak lenne elég.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!