Előző
Következő
új cikk

Belföld

Negyven éve elhunyt gyereket kérdeztek volna Sorosról

nepszava.hu|2017. okt 11. 09:20
[A+ A-]

Sorosoznak a plakátokon is FOTÓ: Molnár Ádám

Egy negyven éve, nyolc éves korában elhunyt kisfiúnak is címzett a kormány nemzeti konzultációs levelet, amiben Soros Györgyről kérdezik a lakosságot. A megdöbbentő esetről az elhunyt gyerek rokona számolt be a Magyar Nemzetnek.

– 1977-ben, negyven éve halt meg az unokaöcsém, Szedlák László. Nyolcéves korában lezuhant a Gellért-hegyről. És most kíváncsiak a véleményére a Soros-tervről – fogalmazott a lapnak a nyugdíjas hölgy. A korábbi nemzeti konzultációk esetében nem kaptak levelet a negyven éve elhunyt gyermek nevére, bár sorkatonai szolgálatra még be akarták hívni. 

– Hülyének nézik az embert. Felzaklató ilyen levelet kapni. Jobban tenné a miniszterelnök úr, ha inkább egy virágcsokrot küldene a Lacika sírjára. Én is súlyos beteg vagyok, talán egy stadionnal kevesebbet kellene építeni, és akkor az egészségügynek is több jutna – mondta az asszony, aki szerint a tévedés kizárt, az óbudai lakcímen soha nem élt másik Szedlák László.

A napokban a Hír TV számolt be arról, hogy kamu e-mail-címekről is ki lehet tölteni a konzultációt, ráadásul egy ember többször is megteheti ezt.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár múlt héten mondta el, hogy a kérdések kipostázása november 10-éig tart, a válaszadásra pedig november 24-éig van lehetőség. Először a budapestiek kapják kézbe a levelet, de október második hetében vidékre is megindul a szállítás. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!