Előző
Következő
új cikk

Külföld

Nyugdíjazzák a 65 év feletti tanügyeseket

Népszava-információ|2017. okt 11. 10:14
[A+ A-]

Mladen Šarčević szerb oktatási miniszter az összes iskola számára elrendelte, hogy minden 65 életévét betöltött dolgozó számára állítsák ki a munkaviszony megszűnéséről szóló szerződést, írja a Danas szerdai száma, amelyet a Vajdaság Ma idézett.

A lap szerint Šarčević azt kéri az iskoláktól, hogy az oktatási és nevelési rendszer alapjairól szóló törvény szerint járjanak el, és állítsák ki a munkaviszony megszűnéséről szóló szerződést azok számára, akik betöltötték a 65-ik életévüket, és ezzel teljesítették a nyugdíjazási feltételeket.

A Danas közölte az Oktatási Minisztérium értékelését, amely szerint ezzel mintegy 900 munkahely szabadul majd fel, hiszen sok iskola igazgatója is nyugdíjba vonul majd.

Šarčević 2016 augusztusában már felszólította az iskolák igazgatóit, hogy szabadítsák fel azokat a munkahelyeket, amelyeket olyan személyek töltenek be, akik eleget tesznek a nyugdíjazás feltételeinek, és adják át ezeket a helyeket a fiatal munkaerőnek. Akkor viszont sok iskolában nem tették ezt meg arra hivatkozva, hogy a minisztérium ezt csak ajánlotta, és nem tette kötelezővé.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!