Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kitiltott roma politikusok

Népszava|2017. okt 12. 05:04
[A+ A-]

ITT NEM SZÓLALHAT MEG AKÁRKI - Vajda László és Lakatos Oszkár ORÖ-képviselő nem tájékoztathat FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM

Feljelentést teszünk képviselői jogok korlátozása, valamint közérdekű adatokkal való visszaélés miatt az elnökség és a hivatalvezető ellen – közölte lapunkkal Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) ellenzéki tagja.

Az ORÖ-ben továbbra sem szűntek meg a törvénytelenségek: ebben a témában hirdetett sajtótájékoztatót csütörtökre Lakatos Oszkár és képviselőtársa, Vajda László. A rendezvényt az országos önkormányzat Dohány utcái székházában szerették volna megtartani. Cserháti Tiborné, az ORÖ hivatalvezetője azonban arról tájékoztatta Vajda Lászlót, hogy az „önkormányzat helyiségeit nem bocsáthatjuk az ön rendelkezésre”. Ha ugyanis a tájékoztatót a székházban tartanák, akkor – a hivatalvezető szerint – az a hamis látszat keletkezne a közvéleményben, hogy az elhangzottak egybeesnek az ORÖ véleményével. A hivatalvezető hozzátette: az elnökség szeptemberi állásfoglalása alapján az épületben sajtóeseményt az elnökség előzetes tájékoztatása után lehet tartani, az „önkormányzat határozatainak szellemében”.

Vajda László erre reagálva levelet írt az ORÖ képviselőinek, hangsúlyozva, hogy ilyen elnökségi döntést nem hagyott jóvá a közgyűlés. Utalt rá, hogy a közelmúltban megjelent egy ORÖ-közlemény, amely nem szólt másról, mint „Farkas Flórián bevédéséről”. Vajda László próbálta megtudni a hivatalvezetőtől, hogy ki és milyen alapon ad ki sajtóközleményt az ORÖ nevében, ám eddig nem kapott választ. Lakatos Oszkár kérdésünkre elmondta, hogy a sérelmezett eljárások miatt – a rendőrségi feljelentésen kívül – beadvánnyal fordulnak az adatvédelmi hatósághoz is.

Cz. G.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!