Előző
Következő
új cikk

Sport

Kézilabda BL - Tükörsima szegedi győzelem

Népszava|2017. okt 12. 05:56
[A+ A-]

A férfikézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának 5. fordulójában a MOL-PICK Szeged magabiztos játékkal 33-27-re nyert a Wisla Plock otthonában.

A magyar együttes már az első percben magához ragadta az előnyt, s egészen a lefújásig magánál is tartotta. José Manuel Sierra két bravúrt is bemutatott, miközben Denis Buntic megkezdte a gólgyártást. Szűk négy perc elteltével már 0-4 állt az eredményjelzőn, ekkor a hazaiak trénere, Piotr Przybeczki időt kért. A folytatásban a házigazda magyar kapusa, Borbély Ádám bemutatta első védését, ám 12. perc elteltével már öttel vezetett a Szeged, Buntic pedig négy gólnál járt. (4-9)

Lassacskán közelebb lopakodott a Wisla Plock, a Borbélyt váltó Adam Morawski mutatott be bravúrokat, majd taktikát váltottak a lengyelek, kapus nélkül, emberelőnyben támadtak. Fel is zárkóztak egy gólra, ekkor Juan Carlos Pastor kért időt, s mindez magyar szempontból jól sült el. Noha a vendéglátó egyenlített, egy lengyel kiállítás után aztán három gólt rámolt be a Szeged, ez a különbség pedig ki is tartott a szünetig. (12-15)

A szünet után Michal Daszek góljaival tartották magukat a lengyelek, de nem tudták csökkenteni a hátrányukat. Rövid időn belül Bodó Richárd és a brazil Thiagus Petrus is háromszor talált be, és lendületük a társaikra is átragadt, így az előző idényben BL-negyeddöntős Szeged ebben az időszakban tulajdonképpen eldöntötte a találkozót (17-23). Mivel a magabiztos vezetés tudatában felszabadultan kézilabdáztak a vendégek, a hajrában már csak a különbség volt a kérdés. Mivel a lengyelek a végjátékban három gólt ledolgoztak a hátrányukból, a Szeged hat találattal győzött.

A szegediek november 5-én a német Rhein-Neckar Löwen ellen folytatják BL-szereplésüket.

Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló:

Orlen Wisla Plock (lengyel)-MOL-PICK Szeged 27-33 (12-15)

Plock, Orlen Aréna, 2500 néző. Vezette: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak).

Plock: Borbély - Ghionea 3/1, Toledo, N. Obradovics, M. Gebala 1, Duarte 3, Mihic 3. Csere: Morawski, Wichary (kapusok), Krajewski 2, Zabic 3/2, S. Ivic 5, Daszek 7. Vezetőedző: Piotr Przybeczki.

MOL-PICK Szeged: Sierra - Sostaric 4, Buntic 5, Bánhidi 1, Källman 3, T. Petrus 3, Skube 3. Csere: Sego (kapus), Gorbok 2, Balogh 4/4, Gaber 4, Blazevic, Bodó 4, Sigumannsson, Zsitnyikov, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 6, ill. 8 perc.

Hétméteres: 3/3, ill. 4/4.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!