Előző
Következő
új cikk

Belföld

Felmondott az Origo teljes filmrovata

nepszava.hu|2017. okt 12. 11:23
[A+ A-]

Az Origo Filmklub teljes stábja felmondott ma reggel, miután tegnap a tudtuk nélkül felkerült az oldalra egy cikk, amivel egyikőjük sem értett egyet - jelentették be a Facebookon.

A közösségi oldalon azt írták: "2003 szeptembere óta egészen tegnap estig nem jelent meg nálunk egyetlen olyan cikk sem, amit ne vállalnánk. Szerdán este a tudtunkon kívül kikerült a rovatba egy „Kóla, popcorn és migránspropaganda” című cikk, aminek egyetlen betűjét sem vállaljuk, aminek a szellemisége tőlünk a lehető legtávolabb áll. Ezért nem tudunk mást tenni, mint egy emberként felállni.

Nagyon büszkék vagyunk arra a rovatra, amit csináltunk, mindig úgy gondoltunk rá, mint egy külön szigetre az újságon belül, az elmúlt másfél évben végképp. Próbáltuk megóvni az integritásunkat, ameddig tudtuk. Tegnapig tudtuk.

Imádtuk ezt a munkát, nagyon köszönjük, hogy olvastatok minket, és reméljük, találkozunk még – máshol - olvasható a bejegyzésben, Huszár András, Onozó Róbert, Papp Eszter, Soós Tamás, Varga Ferenc aláírásával.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!