Előző
Következő
új cikk

Belföld

Betörték a DK budai irodájának portálját

Népszava|2017. okt 12. 15:18
[A+ A-]

Forrás: Vágó István/Facebook

Tegnap támadás érte a DK budai irodáját, amikor ismeretlenek betörték az iroda kirakatát. Az üveget éppen ott törték be, ahol a DK “Gyűlölet STOP!" felhívása látható - írja közleményében Vágó István, a DK elnökségi tagja. 

Már most érezhető annak a hatása, hogy Orbán Viktor nem csak nem ítélte el, hanem egyenesen egyetértett az Őcsényben tettlegességig fajult gyűlölettel. Amíg a kormányhivatalok Orbán parancsára a DK EP-képviselőinek plakátjait takarják le, addig a gyűlöletpropaganda által felhergelt emberek már feljogosítva érzik magukat a fizikai támadásra is. Persze miért is ne éreznék, hiszen vezetőjük szerint “helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően" fejezik ki a véleményüket, jelentsen ez autógumi-szurkálást, emberek megfenyegetését, vagy egy ellenzéki pártiroda megtámadását - és ki tudja még mit.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány immáron nem csak a magyarok pénztárcájára, hanem a biztonságára is veszélyt jelent. Nem tudhatjuk, hogy mikor és hol fog ismét tettlegességig fajulni a Fidesz gyűlöletkampánya. A DK már érti, hogy mire gondolt a Fidesz a forró ősszel: erőszakos fideszes támadásokra akarta felkészíteni a közvéleményt. A DK helyi szervezete a Rendőrséghez fordult a budai iroda ügyében.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!