Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Marcellina koncertsorozattal jótékonykodik!

nepszava.hu|2017. okt 12. 16:47
[A+ A-]

A '80-as, '90-es évek sikeres énekesnője Marcellina hosszas világot bejáró turnéi után néhány hónapja újra itthon tevékenykedik és kezdésként egy jótékonysági koncertsorozatot indított a Vakok Állami Intézete Alapítványának javára.

A „FEHÉR ÉJSZAKA" című koncertsorozat következő állomása 2017.október 28.-án a Stefánia Palota színháztermében kerül megrendezésre, ahol a Marcellina Pjt együttes 5 tagja mellett Horváth Tibor és Kroll Zsuzsanna, Titz Kira látássérült vokalisták állnak a színpadra, a vendég Burai Krisztiánnal és nem utolsó sorban az énekesnő mentoráltjával a 14 éves Castagno Claudia Raquel-el. Az ifjú tehetség idén a San Remo Junior nemzetközi énekversenyen 21 ország versenyzője közül III. helyezést ért el.

Marcellina személyes kötődése a látássérültek világával együttesének vak billentyűsén, Molnár Jánoson keresztül erősödött meg. Korábban már két nagyszabású koncert bevételével segítette az intézetet. E tradíció folytatásaként a koncertsorozat célja a jótékonysági adomány mellett a figyelem felhívása a vakok és gyengén látók életének nehézségeire.

„Személyes érintettségem miatt tudom, hogy egy vak ember, bár látásában korlátozva van, mégis ugyanolyan nagy dolgokra képes, mint mi, látó társai. Fontos, hogy ne megkülönböztessük látássérült embertársainkat, hanem egyenrangúnak tekintsük és segítsük őket, hogy legyen lehetőségük olyan teljes életet megélni, mint bármelyikünknek. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a jó ügyért magyar közönség előtt léphetek fel. Hálás vagyok a Vakok Állami Intézete, illetve a Fény a Sötétben Alapítvány dolgozóinak azért, hogy egy emberként álltak a jótékonyság ügye mellé" – emeli ki Marcellina a koncertsorozat fontosságát.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!