Előző
Következő
új cikk

Belföld

Péntek 13 - A pincészet szerint nem találkozott a DK és a Fidesz

Népszava|2017. okt 17. 16:33, frissítve: 2017. okt 17. 21:06
[A+ A-]

Forrás: Facebook/Gréczy Zsolt

Sem Gréczy Zsolt, sem Horváth István, sem Horváth Kálmán nem járt nálunk – nyilatkozta Heimann Ágnes, a szekszárdi Heimann pincészet egyik tulajdonosa a Népszavának. - Molnár Gyula: a felelőst (Nyakó Istvánt a szerk.) a mai nappal felmentettem a munkavégzés alól.

Gréczy Zsolt az ellenzéki Demokratikus Koalíció szóvivője, a két másik személy pedig fideszes: Horváth István jelenleg Kósa Lajos államtitkára, korábban Szekszárd „trafikbotrányba" keveredett polgármestere volt, Horváth Kálmán pedig Tolna megye kormánymegbízottja. A szekszárdi MSZP-sek Facebook-oldala azt állította, hogy a három politikus október 13-án, pénteken találkozott a „Heimann pince homályában".

A szekszárdi szocialistákból dőltek a kérdések: „Vajon miről egyeztetett Gréczy Zsolt a Fidesszel? Hogyan verjék szét végleg az MSZP-t? Netán a 2018-as ellenzéki bukás áráról? Esetleg valami egyéb üzletről?"

Gréczy erre közölte, hogy soha életében nem járt az említett pincészetben, a két szóban forgó fideszes politikussal sem találkozott még soha. Állította, tanúk tucatjaival tudja igazolni, hogy a kérdéses napon Budapesten tartózkodott. Éppen ezért jogi eljárást indított a „rágalmazó" szekszárdi MSZP-sekkel szemben.

A szocialista párt válaszközleménye javasolta, hogy foglalkozzanak inkább Orbán Viktor leváltásával. „Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook-bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására. Ám az MSZP ilyet soha nem tett" – írták a szocialisták.

Ezt követően hívtuk fel Heimann Ágnest, aki a lehető leghatározottabban kijelentette: a péntek 13-ai találkozó már csak azért sem jöhetett létre, mert a három politikusból egyik sem járt náluk. Heimann azt a másik híresztelést is teljesen alaptalannak nevezte, hogy két évvel ezelőtt Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc szintén ebben a pincészetben találkozott volna.

Molnár Gyula: a felelőst a mai nappal felmentettem a munkavégzés alól
Az a célunk, hogy az Orbán-kormányt leváltsuk, hogy igazságosabb Magyarországot teremtsünk - írja közösségi oldalán az MSZP elnöke.
Ezt a célt szövetségben érhetjük el, szövetséget kötni pedig csak jóhiszeműen lehet. Ez a jóhiszeműség és bizalom sérült egy helyi vita kapcsán ma átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény miatt. Most a jövőt építjük, ezt múltbéli vélt vagy valós sérelmek miatt nem engedhetem kockáztatni. Ezért a felelőst a mai nappal felmentettem a munkavégzés alól - zárul a bejegyzés. 

Cz. G.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!