Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ingatlanmutyi - Hullanak a fejek a feneketlen-tavi botrány után

nepszava.hu|2017. okt 18. 16:16
[A+ A-]

Forrás: Google Street View/Feneketlen-tó

Lázár János vizsgálatot indított, és már hullanak is az első fejek a mutyigyanús ingatlanüggyel indult feneketlen-tavi ingatlanberuházás miatt - tudta meg a Heti Válasz.

A hetilap egy korábbi cikkéből már kiderült, hogy akár 4-5 milliárd forintot is bukhatott az állam a budapesti Feneketlen-tónál épülő lakópark területének privatizálásán. 

Most azt írják, hogy a Miniszterelnökség alá tartozó ÉMI Nonprofit Kft.-től azonnali hatállyal eltávolították azokat a felső vezetőket, akik a Feneketlen-tó melletti óriástelket privatizáló korábbi vezérigazgató bizalmi körébe tartoznak. Úgy tudják, havi 900 ezer és 1,2 millió forint között kereső, igazgatói besorolású alkalmazottak menesztéséről van szó.

A terület 65 százaléka felett 2016-ig a Miniszterelnökség felügyelete alatt működő Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. rendelkezett, aztán a tulajdonrészt eladták a DVM Group-nak. Ez az a cég, amelynek neve például az Erzsébet-táborok felújítása vagy Vajna Tímea-féle gyémántbolt kivitelezése után vált ismertté. 

Az új tulajdonos hatalmas lakóparkot építene a csendes, fás területre Buda Gardens néven, ami miatt a környékbeli lakók tiltakoznak, petíciót is kiadtak. A petíciót ide kattintva lehet aláírni!

Lájkoljon minket a Facebook-on is!