Előző
Következő
új cikk

Belföld

Roma hős emléktáblája - A MÁV szerint "szabály az szabály", de talán van kiskapu

nepszava.hu|2017. okt 19. 10:56
[A+ A-]

Fotó: Csillag Pál

A MÁV szabályosan járt el Puczi Béla emléktáblája ügyében, de fontosnak tartja emlékének megőrzését - ezt közölte a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója roma szervezetekkel.

Biztosíthatom Önöket, hogy valamennyi munkatársammal együtt nagyra becsüljük és a magyarság szempontjából rendkívül fontosnak tartjuk Puczi Béla erdélyi magyar cigány honfitársunk marosvásárhelyi események alatti helytállását és a magyarság érdekében végrehajtott hősies tetteit - így fogalmaz a Sárközi Gábornak, a Roma Sajtóközpont Egyesület elnökének és Setét Jenőnek, az Idetartozunk Egyesület elnökének írt, az MTI-hez is eljuttatott levelében Dávid Ilona.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is - folytatódik a  távirati iroda híre - , hogy kollégái a történtek során korrektül, a MÁV-csoport szabályainak megfelelően jártak el. Az eseményekről csak akkor értesültem, amikor már elkerülhetetlen volt az ellentétek felszínre kerülése. Ezt személy szerint nagyon sajnálom, mert amennyiben korábban hozzám fordulnak, találtunk volna megfelelő megoldást a felmerült problémára, mint ahogy reményeim szerint még most is meg tudjuk oldani a látszólagos ellentéteinket - írta levelében Dávid Ilona. 

Közölte: a MÁV a megoldás érdekében felülvizsgálja szigorú szabályait, és érdemi javaslatokkal megegyezésre törekszik.

Bízom benne, hogy az emléktábla elhelyezésének vitás ügyét minden résztvevő érdekeinek megfelelően le fogjuk tudni zárni - tette hozzá a MÁV vezetője.

Az előzményekről itt olvashat. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!