Előző
Következő
új cikk

Bioritmus

Újgenerációs lézergyógyászat

Népszava|2017. okt 19. 12:34
[A+ A-]

A FOTONA lézerberendezése rendkívüli hatékonysággal alkalmazható számos bőr- és érprobléma kezelésére is.

Seprűvéna, rosacea, fáradt arcvonások, inkontinencia - 40 év felett a nők nagy százaléka küzd ezekkel a problémákkal. A lézergyógyászat újdonságai megoldást kínálhatnak számukra.

 

Mostantól nem kell félni vérzéstől, hegesedéstől, szövődményektől, mivel az újgenerációs Fotona lézer segítségével a hagyományos bőrgyógyászati lézeres kezelések is könnyen, nagy precizitással, biztonságosan és rendkívül jó eredménnyel végezhetők el. A kezeléseket négy fő csoportba sorolják: az anti-aging (3D, 4D), alakformáló–bőrfeszesítő kezelések, a nőgyógyászati–intim beavatkozások és a horkolás csökkentő kezelés.

A hivatalos nevén Fotona Er:YAG SMOOTH technológia különlegessége abban rejlik, hogy a lézerfény akadálytalanul áthatol a bőrön vagy a nyálkahártyán és az alatta lévő kötőszövetet intenzíven felmelegíti, amitől nagy mennyiségű, rugalmas, vastag kollagénrost termelődik. A kötőszöveti állomány nagy részét kitevő rostok mennyisége és minősége határozza meg a szövetek rugalmasságát.

Dr. Szabó Olga, a Dermalux Lézergyó­­gyá­­szati Központ veze­tője 29 éve dolgozik bőrgyógyász–kozmetológus szakorvosként, hazánkban az elsőként végzett lézer­the­rápiás szakemberek egyike.

Az arcbőr feszesítését az új technológia alkalmazásával a szájüregen belül, a nyálkahártya irányából kezelik. Az eddig ismert lézerkezelésektől eltérően nem kell tartani az égési sérülésektől. Az újfajta kezelés fájdalommentes, nem igényel érzéstelenítést, nincs gyógyulási idő sem. A technológiának köszönhető, hogy a lézer biztonságosan alkalmazható az intim területeken is. A kezelt felület nem vérzik, nem hegesedik, mivel nem sérül meg a nyálkahártya. Az arckezelések eredménye a feszesebb arckontúrok, a kerekebb állvonal, a megemelkedett orr-ajak barázda, az ajkak is észrevehetően teltebbé válnak.

Szülés után, illetve a kor előrehaladtával nem ritka a hüvelyfali petyhüdtség kialakulása, melynek következménye a megnövekvő fertőzésveszély, a stressz inkontinencia és a fájdalommal járó szexuális élet. A FOTONA különleges lézertechnológiája erre is megoldást kínál. Nevetés, tüsszentés, futás és emelés közbeni vizeletcseppentés - ezekről a problémákról csak nagyon kevés nő mer nyíltan beszélni, tabunak számít, pedig az élettani változások következtében sokan szenvednek a kellemetlen tünetektől. Az új módszerrel mindez megszüntethető. A lézer a hüvelyfalban és a körülötte lévő kismedencei szövetekben elnyelődő energiája a fent leírt mechanizmussal idézi elő a kötőszövetek megerősödését, megújulását. A kezelés hatására beinduló öngyógyító folyamatok hatására a hüvelyfal nemcsak rugalmasabb lesz, hanem a nyálkahártya sejtjei is regenerálódnak. A korábbi kezelésekkel szemben – amelyek során hormonkezelést alkalmaztak – a lézerkezelés mellett erre nincsen szükség. Fájdalommentes a beavatkozás és gyors a regenerálódási folyamat is. (x)

Szép Erna

Lájkoljon minket a Facebook-on is!