Előző
Következő
új cikk

Sport

Lovrencsics szerint két góllal legyőzik az Újpestet

Népszava|2017. okt 20. 05:51
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

Az Újpest ellen készülő FTC válogatott labdarúgóinak körében is téma volt Bernd Storck távozása, most viszont már csakis az ősi rivális legyőzésére koncentrálnak.

Az FTC labdarúgói már nem foglalkoznak a legutóbbi játéknapon ellenük megítélt vitatható büntetővel. Lovrencsics Gergő, az együttes több poszton is bevethető játékosa lapunknak nyilatkozva ezen kívül azt is elmondta, hogy a Ferencváros szombati, Újpest elleni bajnoki mérkőzése előtt nem kell külön beszélni a rangadó jelentőségéről az klub idegenlégiósainak.

- Legutóbb Felcsúton bosszantó körülmények között, egy véleményes tizenegyes miatt csúszott ki a kezükből a győzelem. Ez kihatott a felkészülésükre a hét elején?

- Természetesen a csalódottság másnap még dolgozott a játékosokban, de kedden, amikor legközelebb találkoztunk, már nem ez volt a központi téma az öltözőben. Az ilyen szituációkon egyébként is hamar túl kell tenni magunkat, az ilyesmi mégsem rendkívüli a mi sportágunkban. Én személy szerint nagyon szomorú voltam, hogy csak egy ponttal távoztunk Felcsútról, de a következő lehetőség adott, ráadásul nem akármilyen feladat vár: szeretnénk legyőzni az Újpestet.

- Tudva, hogy a Ferencvárosban több válogatott játékos is szerepel, a napokban mennyire határozta meg az öltöző hangulatát Bernd Storck menesztésének híre a magyar válogatott éléről?

- Beszéltünk róla, természetesen. Én személy szerint megköszöntem Bernd Storcknak azt az időt, amit együtt töltöttünk, amikor a válogatottnál voltunk, többek között az Európa-bajnokság időszakát is, a magam részéről sok sikert kívántam neki a folytatásra. Így döntöttek az elnökségi tagok, ezt kell elfogadnunk. Egyébként is: nekünk jelen pillanatban itt van az Újpest, mint következő feladat, úgyhogy olyan sokat azért nem gondolkodtam a nemzeti csapat helyzetén.

- Ön tavaly igazolt vissza Magyarországra, a Ferencváros keretében pedig akkor és azóta is több idegenlégiós szerepel(t). Egy olyan rangadó hetében, mint az FTC–Újpest kell a külföldi játékosoknak külön mondani, hogy ez milyen jelentőségű találkozó a klub számára?

- Profi labdarúgókról van szó, különösebben nincs erre szükség, hiszen a többségünk több csapatban megfordult már, mindannyian játszottunk derbiket más országokban. Megnéztünk egy-egy korábbi felvételt, de van taktikai elemzés is, ahol a régebbi meccsekből ugyanúgy átjön a hangulat, tehát látják. Ismerve a társakat, egyébként is biztosan rákeresnek erre a párharcra az interneten. A fiataloknak inkább elkél a segítség, John Paintsil például még csak 19 éves, így valószínűleg a szombati lesz az első ilyen hangulatú derbije. Remélem, továbbra is tudja majd tartani a remek formáját (mióta szerződtették, öt élvonalbeli mérkőzésén négyszer volt eredményes – a szerk.) és nyerni fogunk.

- Az előző kiírásban három derbin lépett pályára, előtte azonban a Lech Poznan labdarúgójaként lengyelországi pályafutása során is volt része komoly rivalizálásban. A magyar rangadó hasonlítható valamelyik híresen „hangulatos” lengyel mérkőzéshez?

- A Fradi–Újpestet a Lech Poznan és a Legia Varsó rivalizálásához tudnám hasonlítani, azt többször is volt szerencsém a pályán átélni. A különbség csak annyi, hogy ott 40 ezer ember van kint, míg nálunk kevesebben férnek be, és talán egy kicsivel nagyobb a felhajtás is.

- Sejti már, hogy ezúttal hol fog játszani, ha pályára lép? Az utóbbi három héten mindig máshol, mindkét szélen és a védelemben is szerepelt.

- Megmondom őszintén, nem tudom még, miként alakul a felállás, hiszen folyamatosan térnek vissza a sérültek is, bő a keretünk. Mindez csak attól függ, hogy a mérkőzést megelőző napon milyen taktikát talál ki Thomas Doll. Nekem egyébként nem probléma az sem, ha mindig máshol számít rám. Már a jobbhátvéd posztot is megszoktam – bár elismerem, hogy még nem játszom tökéletesen ott –, így igazából teljesen mindegy, hogy hova tesznek, tisztában vagyok vele, hogy mit várnak el tőlem, tudom a dolgomat.

- Ha tippelnie kéne a derbire…

- Nyerünk 2-0-ra.

Visszatér a Fradi-tábor
A Ferencváros labdarúgócsapatának mérkőzéseit a Groupama Aréna 2014-es átadása óta bojkottáló szurkolótábor november 4-én, a Debrecen elleni élvonalbeli bajnoki mérkőzésen visszatér a lelátóra - jelentették be csütörtök este Kubatov Gábor és a szurkolók. 

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!