Előző
Következő
új cikk

Belföld

3-as metró - November 6-tól zárva az északi szakasz

nepszava.hu|2017. okt 20. 12:56
[A+ A-]

Népszava fotó/Molnár Ádám

Hétvégenként a teljes szakaszon pótlóbuszok járnak majd az elkövetkező három évben.

Az M3-as metró felújítása miatt november 6-tól zárják le a vonal északi szakaszát – jelentette be Tarlós István főpolgármester a Budapestinfón. A pótlóbuszok nem Újpest-Központig, hanem tovább, az újpesti Árpád Üzletházig járnak majd, és a Lehel téren fordulnak vissza.

Nemcsak az északi vonal állomásait, hanem 2020-ig a teljes alagutat is felújítják. A felújítási munkákat hétvégén fogják végezni, így a következő három évben hétvégenként a metró teljes vonalán pótlóbuszok fognak közlekedni. A pótlóbuszok 45 másodpercenként indulnak csúcsidőben – jelezte a főpolgármester. Tarlós István nem titkolta: az első napokban "forgalmi nehézségekre" kell készülni, miután a pótlóbuszok óránként csak 5000 főt képesek elszállítani, míg a földalatti akár 40 ezret. „Metrót csak metróval lehetne kiváltani" - fogalmazott a főpolgármester.

"Pokoli helyzetek alakultak ki"
Az MSZP  fővárosi közgyűlési frakcióvezetője jelezte: nem osztja a BKV vezérigazgatójának optimizmusát a 3-as metró buszpótlásával kapcsolatban megtartott "főpróbáról". Horváth Csaba szerint csütörtökön pokoli helyzetek alakultak ki. Ha egy utas csak a hatodik metrópótló járatra fér fel, azt nem lehet optimista helyzetnek nevezni. A politikus választ vár a főpolgármestertől arra, hogy a pótláshoz hány pluszsofőr áll rendelkezésre, és hogyan kívánja kezelni azt a nagy bérfeszültséget, amely abból adódik, hogy a metrópótló járatok vezetői többet keresnek, mint más járatokon dolgozó kollégáik.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!