Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kiderült, hogyan került kukac a mákos tésztába Dunakeszin

Népszava|2017. okt 20. 18:00
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

Vizsgálat indult, hogy kiderítsék, hogyan kerülhetett kukac az iskolásoknak felszolgált mákos tésztába.

Egy 15 éves gimnazista videózta le Dunakeszin, amint fehér kukac mászik abban az ételben, amit az iskolai menzán felszolgáltak. A Facebookon nagy népszerűségnek örvendett a nem éppen gusztusos felvétel.

Nem akarunk kukacoskodni, de kíváncsiak voltunk, lett-e bármilyen következménye ennek a gyomorforgató történetnek. Mint megtudtuk, a Váci Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya közérdekű bejelentés alapján ellenőrzést tartott a Dunakeszin lévő Szent István Általános Iskolában. A szolgáltató Hungast Vital Kft. tálalókonyháján mindenre kiterjedő vizsgálatot folytattak le. A hatósági ellenőrök megállapították, hogy a menzai ebédben talált kukac (hivatalos nevén gyümölcsmoly lárva) nagy valószínűséggel a desszertként felszolgált, amúgy megmosott szilváról kerülhetett az ételbe. Konklúzió: a kukac jelenléte a mákos tésztában nem róható fel a konyhának. Azaz a kukac szabadon közlekedhet a tányérokon, és szerencsénk van, ha nem a rántott húsból bújik elő.

Egyébként nem ez az első botrány, amibe a Bánki Erik fideszes képviselő érdekeltségi körébe tartozó Hungast csoport belekeveredik. Tavaly Óbudán okoztak tömeges ételmérgezést, amibe 258 gyermek betegedett bele, mint idén a bíróság jogerősen kimondta. Időközben a Hungast bekebelezte a Sodexot is, ami éppen Dunakeszin szolgáltat. A Sodexot Hungast Vitalra keresztelték át, s hetekkel később már megjelent a kukac a tányérokon.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!