Előző
Következő
új cikk

Sport

Zsótér: nagy lökést adna a Fradi legyőzése

Népszava|2017. okt 21. 05:53
[A+ A-]

Zsótér Donát Forrás: Újpest FC

Zsótér Donát, az Újpest labdarúgója Honvéd-játékosként már szerzett gólt a Ferencváros ellen, ma csapatával győzelemre készül az Üllői úton.

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság ma sorra kerülő 13. fordulójának kiemelkedő mérkőzése a zöldek és a lilák összecsapása, amelynek kapcsán a lapunknak nyilatkozó Zsótér elmondta: számít támadásokra a lelátóról, ám nem ezekkel foglalkozik.

- A rangadó hete más, mint a többi?

- Egyértelműen. Nem mondanám, hogy jelentősen, ám észrevehetően másabb, mégis, a derbinek nagy jelentősége van Újpesten. A csapatunk fejben és fizikálisan is készen áll. Felfokozott állapotban, de nem túlpörögve készülünk, győzni szeretnénk a Groupama Arénában.

- A kilencedik helyről várják a derbit, gondolom, nem ebben bíztak az idény előtt…

- Természetesen elmaradunk a magunkkal szemben támasztott elvárásoktól, de azt tudni kell, hogy velem együtt több új játékos érkezett a nyáron a Megyeri útra. Az azért mindenhol hosszabb folyamat, ameddig a csapat összeszokik, a csapattársak megismerik egymás játékát, de úgy gondolom – noha több döntetlent értünk el az utóbbi hetekben –, hogy a játék képe alapján sokat fejlődtünk. A helyzeteink eddig is megvoltak, kis szerencsével és több koncentrációval jobbak lehetünk.

- Önnel kapcsolatban ismert, hogy nem kedveli a Ferencvárost. Számít támadásokra a derbin?

- Biztos, hogy lesznek engem és minket érő verbális támadások, azért az ilyesmi az ilyen meccseken elő szokott fordulni. Nem foglalkozom a külső körülményekkel. Megpróbáljuk magunkat ezektől függetleníteni és kizárólag a játékra koncentrálni.

A 13. forduló programja

Paks–Mezőkövesd 15.30

Paks, Fehérvári úti Stadion

FTC–Újpest 15.30

Groumapa Aréna (tv.: M4 Sport)

Videoton–Puskás Akadémia 15.30

Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vasas–Balmazújváros 15.30

Szusza Ferenc Stadion

Debrecen–Haladás 15.30

Debrecen, Nagyerdei Stadion

DVTK–Budapest Honvéd 18.00

Debrecen, Nagyerdei Stadion

- Korábban az interneten már üzent a fradistáknak, ezúttal készül számukra valami különlegességgel? Olyan már volt a derbik történetében, hogy egy játékos a riválist heccelő pólóban ment ki melegíteni…

- Nem készülök ilyesmivel, csak a játékra és a csapatomra koncentrálok, semmi ilyen sztárallűrrel nem foglalkozom.

- A tavaszi idényben, még a Honvéd futballistájaként bevette az FTC kapuját, ha ezúttal megtenné ezt lila-fehérben is, az már önmagában is különleges volna.

- Nos, ha nem is rúgom kettesével a gólokat, azt már elmondhatom, hogy a Ferencváros kapuját sikerült bevennem. Motivál, hogy Groupama Arénában még nem szereztem gólt, bízom benne, hogy most ennek is eljön az ideje.

- Szokták mondani, hogy idegenben jó a döntetlen is, ám azt gondolom, ön a szombati pontosztozkodással nem egyezne ki látatlanban.

- Nem, mi mindenféleképpen győzni megyünk. A sok iksz után, kicsit lemaradva a táblázaton, a Ferencváros legyőzése nagy lökést adna a következő feladatok előtt.

Kettős rangadó - vidéken először
Régi hagyományt élesztenek újra ma Debrecenben, ahol kettős rangadón előbb a házigazda fogadja a Haladást, majd az „albérlő” Diósgyőr a címvédő Honvédot. Az évtizedeken át, rendre tízezrek előtt – legutóbb 1987-ben – rendezett páros meccsekre korábban mindig a fővárosban került sor.

Már nem ügyvezető

Dr. Gyarmati Eszter már nem ügyvezetője az Újpest Football Clubnak – tájékoztatott tegnap a klub weblapja. Gyarmati 2012 februárjától klubigazgatóként, később ügyvezetőként dolgozott Újpesten, a jövőben viszont szeretne a jogi pályafutására koncentrálni, abban előrelépni. 

 

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!