Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Művészek, írók tiltakoznak a Puncs.hu ellen

nepszava.hu|2017. okt 21. 16:10
[A+ A-]

Így hirdeti magát az oldal Forrás: puncs.hu

Kortárs magyar írók és képzőművészek tiltakoznak a puncs.hu magyarországi jelenléte ellen. Szerintük a sugar daddy és sugar baby kampány az emberi méltóságot minden lehetséges vonatkozásban sérti, a szexualitást áruként kezeli és a fiatalok számára méltatlan és veszélyes perspektívát kínál.

"A tulajdonosi kör átfedései miatt mi, a kortárs magyar kulturális élet szereplői szintén felelősnek érezzük magunkat. Ezért követeljük, hogy a kampányt népszerűsítő hirdetéseket minden létező nyilvános felületről távolítsák el, és induljon eljárás annak tisztázására, hogy miként lehetséges, hogy a prostitúció tevőleges támogatójaként működő társkereső oldal finanszírozása közpénzek felhasználásával történik" - írják a több mint száz művész által aláírt nyilatkozatban, amely a Literán jelent meg.

A tiltakozók névsorát ide kattintva nézheti meg!

A honlap tulajdonosa a művészeti alkotásairól is ismert vállalkozó, Weiler Péter, a vállakozást pedig - a Direkt36 szerint - Hernádi Zsolt Mol-vezér alapkezelője is támogatta uniós források felhasználásával.

A Puncs.hu-t hirdető plakátokról szeptember végén a Népszava is írt: az utóbbi idők egyik leggusztustalanabb reklámjai jelentek meg a köztereken: a hazai buszmegállók fényplakátjai között, illetve óriásplakátokon tűntek fel a puncs.hu "sugar daddy-s" reklámjai, aminek az üzenete meglehetősen egyszerű: ha te egy szép, fiatal lány vagy, keress egy nem feltétlenül szép, nem feltétlenül fiatal, ám mocskosul gazdag pasit, és a "partiba" mindenki beleadja, amije van. ( az üzenet fordítva is működik persze, ha te egy nem feltétlenül szép...de mocskosul gazdag férfi vagy stb) Csak regisztrálni kell a társkeresésnek álcázott, valójában egyfajta prostitúciót hirdető oldalra.

Az oldal nevével azóta a népszerű tévés reality, a Feleségek luxuskivitelben támogatójaként is lehetett találkozni. Az oldal szlogenje: „Én csak menő pasikkal randizok.”

Lájkoljon minket a Facebook-on is!