Előző
Következő
új cikk

Belföld

Prostitúció vádjával feljelentik a Puncs.hu-t

nepszava.hu|2017. okt 21. 17:25
[A+ A-]

A Párbeszéd szerint a Puncs.hu nem csak ízléstelen, de rendkívül káros és megítélésünk szerint törvénybe ütköző, ezért a párt feljelentést tesz a Fővárosi Főügyészségen, ismeretlen tettes ellen kerítés, valamint prostitúció elősegítése bűncselekmények gyanúja alapján - jelentette be Hegyesi Beáta, a párt képviselője Facebook-oldalán.

A Puncs.hu portál - amelynek óriásplakátjait város szerte láthattuk, akár iskolák előtt is - társkereső oldalként fiatal lányoknak (sugar baby) lehetőséget kínál, hogy pár kattintással prostituálhassák magukat jómódú idősebb férfiaknak (sugar dady). Marketingjük a fiatalok problémáira, nyelvezetére épül: "Túl sok a tandíj? A diákmunka nem fizet eleget? Mire elég az ösztöndíj?" - hívja fel a figyelmet az oldal veszélyeire a párt képviselője.

A pártfogóktól ellenszolgáltatásként külföldi utazásokat, állást, anyagi segítséget, vagyontárgyakat, drága ajándékokat ígér. A gondtalan élet illúzióját keltve a fiatal lányokban. A portál szövegeit, hirdetéseit megvizsgálva egyértelműsíthető a prostitúcióra való felhívás és ennek ellentételezésére az anyagi előnyök nyújtása - írja az ellenzéki politikus.

A Facebook-bejegyzésben idézi a Btk.-t is, miszerint aki haszonszerzés céljából valakit szexuális cselekményre megszerez, az bűntettet követ el. "A Puncs.hu a Btk-ban nevesített megszerzést követi el azzal, hogy összekötő felületet biztosít kuncsaft és prostituált között. Valamint a Btk. szerint a portál megvalósítja a prostitúció elősegítésének bűntettét is, hogy ezt a cselekményt társadalmilag elfogadhatónak állítja be, például azzal a mondattal: " Ki ne szeretne utazgatni, gyertyafényes vacsorákra járni, vitorláson koktélozni, vagy egy eldugott szállodában kipihenni a mindennapok fáradalmait?" 

Hegyesi arról is ír, hogy a portált működtető cég - a cégháló felrajzolása alapján - tevékenységét vélhetően a Szécsényi Tervhez kapcsolódó uniós forrásokból fedezi. 

A Puncs.hu-t hirdető plakátokról szeptember végén a Népszava is írtaz utóbbi idők egyik leggusztustalanabb reklámjai jelentek meg a köztereken: a hazai buszmegállók fényplakátjai között, illetve óriásplakátokon tűntek fel a puncs.hu "sugar daddy-s" reklámjai, aminek az üzenete meglehetősen egyszerű: ha te egy szép, fiatal lány vagy, keress egy nem feltétlenül szép, nem feltétlenül fiatal, ám mocskosul gazdag pasit, és a "partiba" mindenki beleadja, amije van. ( az üzenet fordítva is működik persze, ha te egy nem feltétlenül szép...de mocskosul gazdag férfi vagy stb) Csak regisztrálni kell a társkeresésnek álcázott, valójában egyfajta prostitúciót hirdető oldalra.

A honlap tulajdonosa a művészeti alkotásairól is ismert vállalkozó, Weiler Péter, a vállakozást pedig - a Direkt36 szerint - Hernádi Zsolt Mol-vezér alapkezelője is támogatta. 

A puncs.hu magyarországi jelenléte ellen már kortárs magyar írók és képzőművészek is tiltakoznak. Szerintük a sugar daddy és sugar baby kampány az emberi méltóságot minden lehetséges vonatkozásban sérti, a szexualitást áruként kezeli és a fiatalok számára méltatlan és veszélyes perspektívát kínál. A tiltakozók névsorát ide kattintva nézheti meg!

Lájkoljon minket a Facebook-on is!