Előző
Következő
új cikk

Belföld

Az MSZP-s politikus bevallotta: őt is zaklatták szexuálisan

nepszava.hu|2017. okt 22. 10:48
[A+ A-]

Forrás: Facebook/Gurmai Zita

Gurmai Zita, a Magyar Szocialista Párt és az Európai Szocialista Párt Nőszervezetének az elnöke egy Facebookra feltöltött videóban vallott arról, hogy 2003-ban ő is szexuális zaklatás áldozata lett. Egy NATO-szemináriumon egy diplomata ment utána a szobájába és rátámadt.

Az MSZP-s politikus elmondta, hogy egyedül kellett felmennie a szobájába, mindenki más a teremben tartózkodott. Egyszer csak arra lett figyelmes, hogy egy férfi belépett, berohant a fürdőszobába, elkezdett fésülködni, majd a következő pillanatban rávetette magát az országgyűlési képviselőre. "Nem szeretném ezt az élményt még egyszer megtapasztalni" - zárta rövidre Gurmai a történetet.

A bejegyzésben megjegyzi: "magyar politikus tudtommal még nem beszélt arról, milyen helyzetben támadták szexuálisan. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez sajnos bárhol megtörténhet. Napközben a saját hotelszobámba jött be hívatlanul és támadott meg az elkövető. Azt a személetet kell megváltoztatnunk, hogy bárkinek joga van ilyen erőszakhoz" - írta a politikus.

Az MSZP országos elnökségének tagja arról is beszélt, hogy az Európai Unió ratifikálta az isztambuli egyezményt, Magyarország azonban még nem, ezért azonban mindent meg fognak tenni. "Büntetni kell az elkövetőt, segíteni az áldozatot, és felkészíteni a rendőrséget" - zárta bejelentését Gurmai.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!